Семейство с две деца от пловдивското село Костиево загина при пожар в Германия

26.03.2024 17:59 24 часа Пловдив онлайн

В кметството събират дарения за връщането на телата им, нужни са 18 000 евро

Семейство с две деца от пловдивското село Костиево е загинало вчера при пожар Германия. Трагичната новина съобщи в социалните мрежи кметът Георги Калоферов. Инцидентът е станал около 3 часа на 25 март в избеното помещение на сградата,  където са живеели Кънчо Жилов, съпругата му Катя и децата им - 3-годишната Галия и шестмесечната Емили.

Кметът Георги Калоферов добави, че за транспортирането на телата на загиналите в България, където да бъдат погребани, са необходими 18 000 евро. Започнала е кампания за събирането на средства за това, както и за подпомагане на родителите на Кънчо и Катя.

Семейството са роднини на футболиста от "Гигант" (Съединение) Здравко Жилов. Той е брат на загиналия Кънчо. От клуба също призоваха всички, които имат възможност, да помогнат.

Ето какво написаха от "Съединение" на официалния си сайт:

Уважаеми фенове и любители на футбола, неведнъж всички вие сте показали вашата съпричастност.

Дойде отново време всички заедно да обединим силите си и да помогнем на един от нашите футболисти. Здравко Жилов винаги е доказал, че на терена оставя своето сърце и душа и се раздава до край във всеки един мач.

Сега той има нужда от нашата подкрепа. На 25 март в Германия при пожар той губи едни от най-близките си хора. Брат му, снаха му и двете им деца (едното на 3 години, а другото на 6 месеца).

Трагедията за семейството е огромна, а сега те се нуждаят от сума в размер на 18 000 евро, за да транспортират телата им до България.

От ръководството на ОФК "ГИГАНТ" (Съединение) отправяме към всеки един от вас МОЛБА за еднократно подпомагане, според личните финансови възможност.

Дарителски кутии ще намерите в парк-кафе "СТИВИ" и на стадиона.

В събота (30.03.2024) предстои да се изиграе мачът от 26 кръг на Югоизточната Трета лига срещу отбора на ФК"Созопол" – начало 15 часа, който ще бъде в подкрепа на Зината.

Нека обединим силите си и дадем лъч светлина в този тежък момент за семейството.

Други от От Пловдив

Прокуратурата подхвана 35-годишния шофьор, пребил друг водач след спор на пътя в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство мъж на 35 г., причинил две леки телесни повреди по хулигански подбуди на 27-годишен след спор за предимство на пътя

Изследват фаровете на колата, блъснала фатално възрастна пешеходка в Пловдив

Жената била с тъмни дрехи, но водела със себе си едро и светло куче и би трябвало водачът да я види, смята вещото лице по техническата експертиза Попадала ли е възрастната пешеходка Цветанка

Монтират нови оградни пана на бул. „Цар Борис III Обединител"

Всичките 100 оградни пана, които разделят двете пътни платна на бул. „Цар Борис III Обединител" в участъка между булевардите „Шести септември" и „Марица-юг" в Пловдив , ще бъдат сменени с нови

Затварят бул. "Хаджи Димитър" в Пловдив за довършването на "Модър-Царевец"

За довършителните работи по пробива "Модър-Царевец" спират движението по бул. "Хаджи Димитър", съобщиха от община Пловдив.  Отварянето на подлеза беше планирано за средата на април

Менда Стоянова и Костадин Димитров изпратиха Йордан Кюмюрджиев в последния му път

Бойко Борисов изпрати венец и съболезнователен адрес до близките на първия председател на ГЕРБ в Пловдив На поклонението дойде и бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев Беше най-честният човек

>