Кейт и Уилям трогнати от подкрепата, след като принцесата разкри, че е с рак

25.03.2024 13:28
Кейт Мидълтън Снимка: Инстаграм/ princeandprincessofwales

Кейт и съпругът ѝ принц Уилям са „изключително трогнати" от топлотата и подкрепата на обществеността след изявлението на принцесата на Уелс, че е болна от рак, предаде Асошиейтед прес.

След седмици на трескави предположения в социалните мрежи относно нейното здраве, в петък Кейт съобщи в откровено видеопослание, че е подложена на химиотерапия за рак след тежка коремна операция. Принцесата каза, че откриването на болестта е било „огромен шок", допълва БТА.

„Принцът и принцесата са изключително трогнати от милите послания на хората тук, във Великобритания, и по целия свят в отговор на посланието на Нейно кралско височество", каза говорител на двореца Кенсингтън. „Те са изключително развълнувани от топлината и подкрепата на обществеността и са благодарни за разбирането на молбата им за уединение в този момент."

Подкрепа се стече от цял свят, включително от президента на САЩ Джо Байдън и от крал Чарлз III, който също се лекува от рак. Нито Кейт, нито кралят са разкрили какъв вид рак имат или на какъв етап е лечението им.

В неделя хората продължиха да се стичат към главната лондонска резиденция на кралското семейство, двореца Кенсингтън, както и към замъка Уиндзор, където те прекарват по-голямата част от времето си, за да изразят подкрепата си за принцесата, като много от тях оставиха цветя.

До петък официалните лица само казваха, че операцията на Кейт през януари е била успешна и възстановяването ще държи принцесата далеч от публични задължения до април. Това предизвика лавина от слухове за „липсващата" бъдеща кралица, които се засилиха, след като Кейт призна, че е обработила официална снимка, публикувана по случай Деня на майката във Великобритания по-рано този месец.

Дори видеоклипът, публикуван миналата седмица от в. „Сън", който показваше как Кейт и Уилям пазаруват близо до дома си, не разсея негативните отзиви.

Бившият официален говорител на Кейт и принца на Уелс, каза, че предположенията и натискът около здравето и местонахождението на Кейт преди видеоизявлението ѝ са най-лошите, които някога е виждал. Въпреки това, според него, Кейт е щяла да разкрие диагнозата си за рак точно така, както го е направила, независимо от всичко.

Други от От страната и света

Ивайло Иванов: Ще предложа пенсиите да се актуализират с 11% от 1 юли, без да е нужно някой да ме съветва

„На утрешното заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще предложа актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11%, както е прието от Народното събрание

Започна специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 край Стара Загора

В него участват 216 фирми на площ от 36 хиляди кв. метра На 13 май на бившето летище Стара Загора беше открито Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО

СОС ще гласува разкриването на Център за деца без увреждания от семеен тип

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на зам.-кмета Надежда Бачева за разкриване на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания

Прокуратурата иска Васил Божков да излезе на свобода срещу половин млн. лева

Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е на свобода срещу половин милион лева парична гаранция, съобщиха от съда. Преди няколко дни градският съд определи за Божков

В Добрич предлагат празнична вечеря и за изпращане на абитуриентите

„Тази година заведенията в Добрич предлагат два варианта на абитуриентска вечер – изпращане на абитуриент и празнична вечеря на бала. Общо взето учениците са разпръснати по заведенията

>