Мария Павлова: Всичко в Търново има силен дух и памет за величие, а като е топло - е много красиво

22.03.2024 19:27 Дима Максимова
Оперната певица Мария Павлова

Имам приятел от Финландия, който е фен на ул. "Гурко", щял да кръсти детето си на тази живописна уличка, казва оперната певица

"Много съм щастлива, че съм родена точно тук. Градът е свързан с толкова много история, има силен дух, красив е. Гледката от прозореца на родния ми дом е крепостта Царевец.

Човек, който всеки ден я вижда и знае цялата славна история на Второто българско царство, няма как да не изпитва гордост", казва оперната певица Мария Павлова.

Тя е солистка на операта във Варна. Завършва Музикалната академия в класа по пеене на д-р Велизара Караянкова и в класа по актьорско майсторство на акад. Пламен Карталов. Талантливата певица е дъщеря на популярния историк проф. Пламен Павлов.

"Винаги съм имала пълната подкрепа на родителите си. Баща ми също е фен на операта и на класическата музика. Мисля, че двамата с майка ми са щастливи от моя избор", разказва Мария.

"Моят брат пък е суперфен на "Бийтълс", така че съм пропяла техните песни, преди да науча други", разказва с усмивка Мария. Тя обича парка "Света гора", свързан с много спомени от детството .

"Живеем близо и прекарвах доста време там в игри. В момента е обновен, направено е игрище, катерушки за децата, открит фитнес, страхотно място е", подрежда любимите си локации оперната певица.

"Царевец, разбира се! Майка ми е екскурзовод и там съм прекарвала много време като дете", допълва. В ученическите години работила в сувенирен магазин пред крепостта. Когато завършва консерваторията, започва като помощник-режисьор в Софийската опера при маестро Пламен Карталов.

Сега Мария се прибира в старата столица за празници. Харесва как се развива градът като цялостна визия, обновяването на сгради и улици.

"Особено когато е топло, е изключително красиво, китно. Градът е толкова пълен. Приятелите ми от чужбина са възхитени. Имам приятел от Финландия, който е фен на ул. "Гурко". Казва, че като има дете, ще го кръсти на нашата живописна уличка", смее се Мария.

Според нея през лятото има толкова много събития, концерти, фестивали. Градът е млад, с много живот. Винаги е липсвало обаче, че няма пешеходна зона в центъра.

Други от Новина в снимка

Фотозагадка: Кого награждава Румен Радев? Той лети и на крилете на славата

Кого награждава Румен Радев? Жокер: Той лети професионално не само в небесата, но и на крилете на славата, защото е една от най-големите рок звезди. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Ивет Лалова качи снимка с бебето: Не бих заменила това за нищо на света

Ивет Лалова качи снимка със сина си Тиаго и благодари на всички за добрите пожелания.  "Животът ми в момента. Не бих заменила това за нищо на света", пише лекоатлетката под снимката

Димитър Бербатов с кучето в парка на Великден

Слънчева разходка на Великден с любимото куче направи Димитър  Бербатов. Българската звезда на световния футбол използва хубавото време за приятно прекарване в парка в центъра на София

Златка Райкова показа малкия Карен на рождения му ден (Снимки)

Златка Райкова показа малкия Карен на първия му рожден ден. Тя  публикува снимки в социалните си мрежи с детето и тортата. Малкият Карен носи името на баща си

Цветана Пиронкова показа яйцата за Великден (Снимки)

Цветана Пиронкова боядиса яйцата за Великден в компанията на майка си- Радосвета. "Традиционно боядисваме великденските яйца в градината на мама.  Пролетно е, зелено, ароматно и весело

>