Лунното затъмнение - подходящ момент да сложим край на токсична връзка

24.03.2024 10:04 Виктория Костова
Фази на луната
Астрологът Александра Иванчева СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Явлението е на 25 март, а астролозите съветват да не се предприема нищо важно в такъв ден

Затъмненията са ключови в света на астрологията. Това са изключително интензивни периоди, които се приемат много често за критични или преобръщащи събитията. Приемани са често и като фатални.

Тази година първото от общо четирите затъмнения е лунно и е на 25 март. След това ще има слънчево на 8 април, отново лунно - на 14 октомври и слънчево - на 28 октомври. “Затъмненията се намират астрологично на оста на Овен и Везни. Там са още от миналата пролет, когато имахме за първи път от дълго време насам слънчево затъмнение в Овен. Затъмненията, които са на оста на Овен и Везни, винаги са свързани с взаимоотношенията. От една страна са Везните, които са свързани с взаимодействието между аз и другите, с това доколко добри партньори може да бъдем. В затъмненията имаме т.нар. кармични възли. Имаме опит от Везни, но вървим към опита на Овена. Така че ще бъде много важно кое е това нещо, което ще трябва да си вземем от Везните, така че да се оформим като индивидуалисти, които могат смело да вървят и да намерят начин да се отличат във връзката, не да я губят и да се отказват от нея”, казва астрологът Александра Иванчева.

Темата на слънчевото затъмнение на 8 април е за хората, които трябва да бъдат достатъчно добри единици. “То ще бъде много интензивно, но първо ни чака работа за “аз и другия”, там, където сме в непрестанен обмен. Това ще бъде темата ни на 25 март”, обяснява Александра Иванчева.

Да не забравяме, че лунното затъмнение е вид специфично пълнолуние. Така че най-вероятно психиката ще бъде малко по-изострена. Това винаги предизвиква човек да се опитва да намери баланс, да обедини взаимноизключващи се неща. Със сигурност Овенът и Везните, колкото и да изглеждат различни, неслучайно се намират на една ос, защото азът е в двойка, но също така двойката е от две единици. Много е важно да намерим себе си, да не се изгубваме и да не забравяме, че светът все пак функционира в някакво взаимодействие, няма как да бъдем самостоятелни воини, колкото и често това да е тема на Овена, който обича да си отвоюва нещата.

Според астролозите има стигма около затъмненията, които често са критичен период. “Затова и

не се препоръчват никакви планирани операции, важни решения и подписване

 на документи

в периода от 23 март до 8 април. Това е т.нар. коридор на затъмненията”, обяснява Иванчева. 

Затъмненията неслучайно са плашили толкова много хората в миналото, защото тогава има помрачение. “Смятало се е, че затъмнението е било апокалиптично, днес знаем, че има помрачение на съзнанието. Затова и съветът ни е да не се предприема нищо важно в такъв ден.

Ако Вселената ни предизвиква, разбира се, че това може да бъде нещо ползотворно за някои”, разказва астроложката. Тя категорично казва хората да не се притесняват, защото за някои това може да е денят, в който всичко ще върви наред и може да се разрешат големи проблеми.

“Затъмненията са периоди, в които трябва да бъдем с едно наум, но нека да не забравяме, че ако Вселената ни предлага нещо тогава, нека да кажем “да” с пълно спокойствие, че за нас това може да проработи изключително добре. Това е

силен енергиен момент, но не значи, че трябва

да бъде с негативен знак

За много хора това ще бъде половин година развитие”, казва Александра Иванчева.

“Първо, много е важно как едно затъмнение е оформено в небето като конфигурации. Има изключително ползотворни затъмнения. Това не значи да не се съобразим с генерални препоръки, които астролозите дават. Да имаме предвид, че за някои хора това ще бъде трамплин. В нашата натална карта това затъмнение може да даде възможности и следващите шест месеца да видим много големи промени. Препоръката ни за лунното затъмнение е обръщане към връзките. Нека да си оставим деня за себерефлексия, да направим нещо хубаво за себе си, да дадем възможност на тялото да почива. Това е много изострен момент за тяло и психика. Но трябва да помислим какво бихме искали в следващите седмици, след като е минал коридорът на затъмненията. Да изговорим, да се свържем с нашия партньор. Ако трябва да бъдем откровени, затъмнението е приключване, но не с фатален край. Как искаме да се възползваме от едно приключване? Това може да е край на токсични връзки, които не могат да се изградят повече. Всеки, който чувства, че е направил всичко необходимо, но не иска да остане във връзката, върти се в кръг, това е много подходящ момент да сложи край. Бих казала, ако някой го почуства в деня или след затъмнението, директно да сложи край за себе си, поне мислено, а кога ще предприеме действия, всеки се води от интуицията си. Много подходящ момент за приключване на стари неща, които не работят, и за трансформация на всичко, което искаме да заработи”, казва астроложката.

По думите ѝ предстои още една интересна ситуация - започва ретрограден Меркурий на 2 април и

ще продължи до 26 април

Това е периодът, в който ще трябва да останем насаме със себе си, с мислите си и да видим по какви стари теми имаме да работим.

“Ретроградният Меркурий най-често ни обърква всекидневието, защото това е период, в който човешкото съзнание трябва да се обърне към други неща. Ние в съвременния, модерен свят сме обърнати към външния свят - тичане за работа, бързане, телефонни разговори. Ретроградните планети обаче искат друго от нас - вътрешна работа. Нека да се върнем към стари теми, кои проекти трябва да бъдат подпомогнати и кои са връзките от миналото, на които трябва да обърнем внимание. Месец април със сигурност ще ни връща към стари теми - стари хора в живота ни, обаждания, но може би и такива, които дълго време сме чакали”, обяснява астрологът.

И двете затъмнения имат отношения към връзките между хората, не само за любовния живот. Това е момент, в който може да намерим много подходящ партньор или да установим, че е много добре без него.

 

Други от Възход и падение

Джони Деп подстрига дългата си коса (Снимка)

Скорошна поява на Джони Деп предизвика шока на феновете му заради различния му външен вид. Известният актьор присъства на премиерата на последния си филм с нова визия - с видимо по-къса прическа

На 16 май рожден ден имат

Григор Димитров, тенесист Владимир Житенски, изпълнителен директор на “Джи Пи Груп” АД  Инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара “Пътища” Дани Милев, музикант Ерол

Григор Димитров посреща рожден ден притеснен заради контузия

Григор Димитров обикновено не показва на феновете как посреща рождения си ден. Днес най-добрият български тенисист в историята става на знаковите 33 години, но вероятно не му е много до празнуване

Православен календар за 16 май

Преподобни Теодор Освещени. Св. преп. отци, избити в манастира "Свети Сава" Теодор, наричан Освещени, защото единствен в целия манастир имал свещенически сан

В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”

Има българско присъствие във филми на кинофестивала - Мария Бакалова във филм за Тръмп и Константин Божанов, режисьор на "Безсрамните" Ти промени начина, по който гледаме на жените в киното

>