11 арестувани за терора в Москва, ФСБ заговори за украинска връзка

23.03.2024 11:27

Според други източници терористите обаче са таджикистанци

93 станаха убитите

Специалните служби са задържали 11 души, сред които четирима терористи, участвали пряко в терористичното нападение в кметството на Крокус, работата по установяване на съучастниците продължава, съобщи Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност на Русия.

"В резултат на действията на специалните служби и правоприлагащите органи бяха задържани 11 души, включително четирима терористи, пряко замесени в терористичната атака в кметството на Крокус", заявиха от агенцията.

Специалните служби продължават да работят за установяване на съучастниците на терористите, участвали в терористичната атака.

"След терористичната атака престъпниците са възнамерявали да преминат руско-украинската граница и са имали съответните контакти от украинска страна", заявиха от специалната служба. "Разследването на терористичната атака продължава", допълниха от СРС.

Броят на загиналите при терористичния акт в кметството на Крокос нарасна до 93 души. Според пресслужбата на Следствения комитет на Русия причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето.

"Към момента броят на загиналите е 93 души. Броят на загиналите ще продължи да расте. По предварителни данни причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето", се казва в съобщението.

Други от От страната и света

Интензивен трафик по границите с Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) за товарни автомобили на изход по границата с Румъния, Сърбия и Турция

10 тежки катастрофи за ден: Един загинал и 14 ранени

Един човек е загинал, а 14 са ранени при 10 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 20 тежки пътнотранспортни произшествия, няма пострадали, уточнява БТА

Депутатите се събират на извънредно заседание във вторник заради пенсиите

Искането за него е заради съмнения сред някои политици, че пенсиите ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11%  Депутатите се събират на извънредно заседание във вторник

23 пожара загасени за ден, няма пострадали

Общо 23 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението"

"Мост на Небесата" възпява божиите чудеса под звездите

На 7 и 8 юни фондация "Нашият дом е България" организира благотворителни концерти в подножието на уникалния природен феномен Фестивалът "Мост на Небесата" ще превърне за пети път природния феномен

>