"Ботев" (Пд) загуби с 0:4 от ЦСКА в София

17.03.2024 19:46
Каранга вкарва втория си гол срещу "Ботев".

"Ботев" (Пд) падна с 0:4 от ЦСКА в София в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Три гола домакините отбеляза Фернандо Каранга . Той се се разписа за "червените"

След пауза от 2153 дни, или 5 години, 10 месеца и 21 дни, или 70 месеца и 21 дни

За последно централният нападател бе вкарал дузпа във вечното дерби срещу "Левски" на 24 април 2018 г., когато мачът завърши 2:2.

В първите три попадения за ЦСКА дял имаше Тибо Вион. Първо в 25-ата минута той отправи доста тежък удар от далеч, който вратарят на пловдивчани Матвей Игонен изби на крака на Джонатан Лидсет, който откри. В 33-ата Вион изпълни корнер и с глава Каранга вкара първия си гол. 9 минути по-късно французинът сложи отново топката на главата на Каранга за 3:0. В 65-ата мин Амос Юга притисна Янис Карабельов, който се опита да пусне към съотборник, но топката се удари в Линдсет и отиде към Матиас Фаетон, който от удобна позиция направи 4:0.

Проблемът за ЦСКА дойде заради контузия на Иван Турицов, който бе сменен още 20-ата минута. Неговият заместник Мартин Стойчев също е травмиран и заради това на терена се появи Шакич.

За гостите остана само един отменен заради нарушение в атака на Уме.

Преди мача част от легендите на ЦСКА получиха възпоменателни медали за 42-ата годишнина от знаменитата победа над европейския шампион "Ливърпул" с 2:0 и елиминирането на английския гранд.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>