Режисьорът Уес Андерсън ще снима нов филм в Германия

16.03.2024 16:20
Тилда Суинтън, режисьорът Уес Андерсън и Грета Геруиг (от ляво на дясно)

Режисьорът Уес Андерсън ще снима поне част от следващия си филм в студиата "Бабелсберг" в Германия, съобщи ДПА.

Заглавието на филма още се пази в тайна, но е известно, че в него ще участват Бенисио дел Торо, Майкъл Сера, Бил Мъри.

"След като миналата година снимките бяха отложени заради стачки в САЩ, за Берлин и Бранденбург е голямо удоволствие, че изключителният режисьор и нов носител на "Оскар" Уес Андерсън ще снима в студията в "Бабелсберг", каза Кирстен Нихуус от агенцията "Медиенборд", която финансира филми в Берлин и заобикалящата го германска провинция Бранденбург, предаде БТА.

Андерсън спечели първия си "Оскар" за късометражния филм "Удивителната история на Хенри Шугър".

Режисьорът е известен със своите силно стилизирани сцени, поразителни цветови палитри и странни герои във филми като "Колежът "Ръшмор" (1998), "Кланът Тененбаум" (2001), "Фантастичният господин Фокс" (2009) и "Гранд хотел "Будапеща" (2014).

"Бабелсберг" са сред най-старите и най-големите филмови студиа в света. Андерсън е използвал студиата и преди, включително за част от снимките на "Гранд хотел "Будапеща" и анимацията "Островът на кучетата" (2018 г.).

Други от Възход и падение

Елвис Пресли ухажвал Шер, тя му отказвала заради репутацията му

Малко преди да признае защо предпочита по-млади, Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му и е "познавала хората около него"

Гала ще става баба

Дъщерята на Гала Мари Константин очаква бебе. Това стана ясно с публикация преди минути в инстаграм профила на щерката на известната водеща. "Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаците"

На 10 май рожден ден имат

Любомир Минчев, основател и председател на Съвета на директорите на “ТелеЛинк” Игнатий, Плевенски митрополит Симеон Петков, ръководител “Информационни и комуникационни технологии” в медицински

33х24 - вече и партитура за 20 г. на виртуозния “Виенски оркестър” на 24chasa.bg

Станимир Въгленов и Данка Василева - лауреати на "Оная награда" Станимир Въгленов - журналистът, който създаде сайта на “24 часа” преди 20 години, и Данка Василева, под чието ръководство 24chasa

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли очакват първото си дете (Видео)

Певецът Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли ще стават родители. За щастливото събитие съобщи Хейли в инстаграм профила си. Тя публикува емоционален пост с видео и снимки

>