Пловдивчанин отнесе глоба, блъснал 70-годишен велосипедист, който карал на червено

17.03.2024 14:50 Никола Михайлов
Снимка: Архив

След инцидента го откарал до болница

Глоба в размер на 800 лв. ще трябва да плати шофьор, блъснал 70-годишен велосипедист на пешеходна пътека в Пловдив. Той е признал вина и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Районния съд. 

На 21 февруари м.г. мъжът управлявал колата си. Около 20,20 ч. преминавал през кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Източен", когато ударил неправилно движещия се възрастен колоездач. Вместо да бута велосипеда си по пешеходната пътека или да премине по велоалея, 70-годишният мъж го карал. Освен това преминал, докато светофарът бил червен.

В резултат от удара пострадалият счупил ключица и бедрена кост, което затруднило движението на левите му ръка и крак за няколко месеца. След инцидента шофьорът направил всичко по силите си да му помогне, като го качил в колата си и го транспортирал до УМБАЛ "Свети Георги". 

Със споразумението водачът е освободен от наказателна отговорност и единствената му санкция е административна - глоба. Трябва да плати и 1571 лв. разноски за направените в хода на делото експертизи. 

Други от От Пловдив

Възстановяват металните пана на бул. "Руски", пометени от джипа на Кристиан

8 дни след кървавата катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив, в която загинаха 21-годишният Кристиан Екмекчиян и Теодора Николова, на 20 г., служители на "Организация и контрол на транспорта"

Глобиха пиян пловдивчанин, развилнял се в църква на Великден

Опитал се да удари полицаите, пробвали да го укротят Пловдивчанин ще трябва да плати глоба от 200 лв., след като се напил и започнал да притеснява вярващите

Спират водата до затвора в Пловдив

Водата по бул. "Александър Стамболийски" до затвора в Пловдив ще бъде спряна в 9 часа заради авария. По същата причина ще бъде преустановено захранването и на ул. "Орловец"

Печатна грешка спъна делото за смъртта на училищна зам.-директорка в Пловдив (Видео)

Милена Петрова загина, след като 19-годишен я връхлетя на пешеходна пътека Що за нелепост е това, пита синът на жертвата Грешка в изписването на месеца

Почина известният пловдивски журналист Христо Баев

Месец след като навърши 85 години е починал известният пловдивски журналист Христо Баев. За кончината му съобщи в социалните мрежи синът му Антон Баев, също журналист и писател

>