Битката за футбола започна! (следи на живо)

15.03.2024 11:10
Димитър Бербатов
Георги Иванов
Михаил Касабов
Георги Градев

Кой ще бъде новият президент на БФС и с кои хора ще управлява? Тези въпроси ще намерят отговор днес.

Изборният конгрес на БФС започна в 10,30 часа в столичния хотел "Маринела" с минута мълчание в памет на Патриарх Неофит. 

Заради страстите в обществото целият район около хотела е блокиран от полиция и жандармерия. За респектиране бе докарана и водно оръдие.

Регистрацията стартира след 7,30 часа сутринта. С началото на конгреса бе обявено, че са се регистрирали 464 делегати. 

В битката за президентския пост след втората оставка от Борислав Михайлов влизат седем души: Димитър Бербатов, Георги Иванов, Михаил Касабов, Георги Градев, Манол Иванов, Георги Захариев и Петьо Костадинов. 

"Влизам с усещането за победа. Знаем какво направихме през последните три години. Докарахме битката до днешния ден. Изключително горд и доволен съм от екипа. Направихме всичко прозрачно и накарахме така, че цялата общественост да иска промяна. Моят екип заслужава голямо уважение. Това, което направихме е революционно", заяви Димитър Бербатов преди конгреса.

Борислав Михайлов влезе през страничен вход на хотела, след което направи първата реч на конгреса. "Не вярвах, че толкова скоро ще ми се налага пак да откривам конгрес на футболния съюз", заяви той. И говори за "много разочарования и предателства".

Водещ на конгреса е Атанас Фурнаджиев.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>