Сдружение ПФК "Ботев" (Пд) спря приема на нови членове заради наплив на много кандидати

29.02.2024 11:45 24 часа Пловдив онлайн

Сдружение ПФК "Ботев" (Пд) спря приема на нови кандидати до месец септември тази година. Причината за това е, че през последно време има голям наплив на кандидати да влязат в него.

От началото на 2024 г. за няколко дни са подадени 57
заявления за членство.

От ръководството на организацията уточниха, че това
напомня събитията от 2018 г., когато за 2 дни бяха приети
около 80 нови члена, част от които привърженици на друг
отбор, а някои  неразбиращи в какво членуват.

По време на Общото събрание тогава с участието на новоприетите се извърши опит чрез прилагане на юмручното право да
бъдат подменени законно избрани членове на Управителния съвет. За да не си стигне до подобни ексцесии се прилага тази мярка. Видно е, че шефовете на организацията, ръководена от Борис Гиздаков се опасяват, че могат да бъдат свалени от постовете си, ако в него влязат "жълто-черни" привърженици, които не ги искат.
Решението е взето след редом допитване до всички 89 членуващи сега. Сдружението е миноритарен собственик на "Ботев" (Пд) с 3% от акциите на футболния клуб. Останалите 97% са на президенти Антон Зингаревич.  Те работят на този етап в синхрон.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>