Прокуратурата протестира връщането на делото "Дебора" от пловдивския съд

15.02.2024 11:42 24 часа Пловдив онлайн
Наблюдаващите прокурорки Десислава Калайджиева и Ивелина Косева след заседанието в Пловдивксия районен съд.

Старозагорската районна прокуратура ще изготви протест срещу определението на Районния съд в Пловдив, с което обвинителният акт срещу 26-годишният Георги Георгиев беше върнато за преработване. Той ще бъде внесен за разглеждане от окръжните магистрати в 3-дневен срок, съобщиха от прокуратурата. 

Както "24 часа" вече писа, вчера Районният съд прекрати делото срещу Георгиев за причиняване на средна телесна повреда с особена жестокост, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова. Съдия Десислава Порязова откри неясноти в обстоятелствената част на обвинителния акт. 

От прокуратурата посочват, че след разглеждане на протеста ще допълнят документа, съобразно указанията на съда, и ще го внесат отново.

Други от От Пловдив

Напусна си обичаната пловдивска актриса Ваня Сивинова

Почина обичаната пловдивска актриса Ваня Сивинова.  Тъжната новина съобщиха от Кукления театър в града, където тя работеше почти 50 години . Ето техния пост: "Отиде си Ваня Сивинова

В пловдивските вузове - едни стачкуват, други - не (Снимки)

Половинчата е обявената за днес стачка в пловдивските висши училища, установи репортерска проверка. В най-голямото висше учебно заведение - Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"

Затварянето на важно кръстовище в кв. "Кючук Париж" се отлага за юни

Предвиденото за днес затваряне на кръстовището между улиците „Димитър Талев" и „Петър Стоев" в район „Южен" се отлага. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта"

Съдят пловдивчанин, опитал да убие брат си след отказ да му даде пари за дрога

Стефчо Ракипов е в ареста от края на октомври 2023 г.  Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу 66-годишния Стефчо Ракипов, който на 26 октомври м. г

Окончателно: 32 г. затвор за убийците на клошаря Лалко на Джумаята в Пловдив

В продължение на 10 минути биячите нанесли 20 удара по несретника, като вдигали  и изправяли тялото на жертвата Общо 32 години затвор получиха Кирил Стоянов и Цанко Петрунов

>