Задължителен едноседмичен принудителен труд за пропаганда на злото

13.02.2024 19:10 Борислав Зюмбюлев
Катрин Йорданова на излизане от ареста Кадър: Фейсбук/Nova news

Публичното самохвалство с углавни престъпления да бъде неотменимо наказвано с физическа работа в полза на обществото

Изявленията, които е направила г-ца Катрин Йорданова на излизане от ареста, смущават с арогантността си.

Показват, че като общество сме превъртели играта, но не сме се качили едно ниво нагоре, а слизаме на все по-долно равнище.

Въпросната госпожица, обвинена в извършването на поне три умишлени престъпления с висока обществена опасност, има претенции за условията в българските арести и за размера на наложената ѝ гаранция.

Въвеждането на конфискация на автомобила на шофьори, които карат след употреба на упойващи вещества, имаше

ефекта на бомбата над Хирошима

Изведнъж рязко намаляха този вид престъпления.

Затова е добре да се въведе неотменното право и задължение съдът да наказва с едноседмичен принудителен труд в полза на обществото по светкавична процедура, ако престъпленията са използани за “пропаганда на злото”, тоест извършителят им се хвали с тях по социални мрежи или медии. Това ще има ефектът на термоядрената цар бомба, взривена на полигона “Нова земя” през 1961 г. Изведнъж на световните лидери им се напълни главата с акъл, Карибската криза бързо приключи и рязко започна разведряването. И Хрушчов не показа “Кузкиная мать” на колективния Запад и накрая СССР се разпадна.

Всичките тези измислени герои да чукат камъни една седмица, за да разберат, че хлябът не се вади само с едни отверстия южно от кръста и за да направиш копие на източника на доходи, трябва да седнеш на ксерокса.

Аз похвалих промяната с конфискацията на превозното средство, но за да сме напълно честни, стана малко като в онзи лаф на Виктор Черномирдин: “Хотели лучше, получилась как всегда” (от руски “Искахме по-добре, а стана както винаги”). Виктор Черномирдин бе премиер на Русия по времето на Борис Елцин. Той бе много известен с остроумието си и афористичните си фрази.

Тъй де, мнозинството искаше да стане по-добре с пияните на пътя и това действително стана, но недостатъчно добре осигуреното с лаборатории МВР дава основание всеки, който е хванат, да си измисля, че е пил хапчета с псевдоефедринов хлорид или се е жабурил с вода за уста.

Една такава строга мярка трябва да е безспорна, тоест

да има измислен начин за напълно обективизиран контрол

Например кръвната проба да се праща в Австрия, Турция, Румъния или където има възможност, за сметка на нарушителя. А ако накрая излезе, че няма нарушение, разходите да ги поема конкретният катаджия с нагласения дрегер. Което да не отменя задължението на прокуратурата да го разследва за престъпленията набеждаване и злоупотреба с правото.

Трагичният случай от уикенда, при който млад мъж загина от лавина, също се дължи на пароксизмалната страст към ексхибиционизъм, следствие от разгула на социалните мрежи.

Лавината е предизвикана от това, че са карали близо един до друг, за да снимат клипчета.

През 2007 г. Парис Хилтън, известна с това, че е известна, но все пак доста по-известна от нашта силиконка, бе осъдена на 45 дни труд в полза на обществото, които да прекара в женски затвор, именно заради арогантно поведение на пътя.

Благодарение на буржоазното ми възпитание не употребих нито веднъж думата с “М”, която много обича Азис, а много ми се искаше.

Други от Анализи

Преди да изчезне, България ще се върне на село

Последните статистики показват интересни обрати Като говорим за демография, трябва да гледаме глобално на нещата. Тогава виждаме, че всичко, което ни се струва трайно и вечно, всъщност е мимолетно

Вече няма значение дали си тук, или те няма

Избират Мис Изкуствен интелект, накрая ще се окаже, че “Матрицата” е по действителен случай Не звучи ли зловещо новината, че ще избират Мис Изкуствен интелект

Предизборна София сякаш не забелязва какво се задава откъм Скопие

Новата власт там ще втвърди тона, а българският интерес се защитава от... албанците 58% от гражданите на Северна Македония не гласуваха на вота 2 в 1 в сряда

Стига с този Путин и Сорос, приберете ги някъде

Трите начина да откажем и последния избирател Силно съм разтревожен за състоянието на предизборното говорене – то се превърна в досаден дуел между контрадезинформацията и дезинформацията

Ако днес беше 10 юни...

Ще има ли сглобка? Кой ще получи първия мандат от Радев?  Петото за последните дни социологическо проучване преди началото на официалната предизборна кампания затвърждава двете противоположни тези

>