Танцуващият милионер Джанлука Ваки забогатя с още 700 млн.евро

14.01.2024 15:04 Виолина Христова, Рим
Ваки е роден преди 56 г. в Болоня. Снимка: Инстаграм gianlucavacchi

Италианският инфлуенсър Джанлука Ваки, известен с прозвището Танцуващия милионер, прибави 700 млн.евро към богатството си.

Това стана, след като му бяха осребрени акциите в семейната компания „Има", от която той вече не е част. Братовчедът на инфлуенсъра –Алберто Ваки, изкупи притежаваните от него 13,2 % в групировката и така диджеят и танцьор се сдоби с пари в брой.

„Има" е световен лидер в производството на пакетиращи машини за хранително-вкусовата промишленост и фармацевтиката и годишните й приходи достигат 2 млрд.евро. Тя е със седалище до Болоня. В момента стойността на компанията се оценява на 6,5 млрд.евро.

В интервю за в. "Ил Ресто дел Карлино" Джанлука Ваки каза, че има доверие в роднината си, който ще подпомогне икономическото развитие на групата, извеждайки я и до котиране на борсата на Уолстрийт.

„Аз съм за прехода в живота. Имал съм много животи, а на 56 години ще започна нов, разполагайки с имуществото си".

Ваки има намерение да се посвети на желанието си за нови инициативи и на дъщеря си. Той има 22,3 млн.последователи в инстаграм.

Ваки се ожени за венецуелката Шарон Фонсека, с 26 г. по-млада от него. Тя му роди дъщеря Блу Джерусалема. Преди да срещне жена си, Джанлука живеел „като Питър Пан", както призна самият той в интервю за италианските медии. Двамата се срещат по време на снимките на музикално видео през 2018 г. и италианецът се влюбва от пръв поглед.

Други от Възход и падение

Почина Стив Албини, легендарен американски звукозаписен продуцент

Легендарният американски звукозаписен продуцент Стив Албини, работил с „Нирвана", „Пиксис", Пи Джей Харви, Джими Пейдж и Робърт Плант, почина на 61-годишна възраст, съобщиха от неговото студио

Емил Конрад се отказал от майка си: Не знам как не е била в затвора (Видео)

Емил Конрад сподели пред последователите си, че е осиновен, когато бил бебе, но жената, поела отговорността за него, е с ограничителна заповед. "Аз даже не знам как тази жена не е била в затвора"

Кейти Пери заблуди дори майка си, че е била на Мет Галата (Снимки)

Кейти Пери и Риана не присъстваха на бала Met Gala тази година. Генерирани с изкуствен интелект изображения обаче подлъгаха почитателите им, че звездите са позирали на стълбището на най-голямото

На 9 май рожден ден имат

Йордан Младенов, кмет на Пещера Божана Апостолова, поет, писател, издател, собственик на “Жанет 45” Валентина Василева-Филаделфевс, председател на Единната народна партия Иван Антикаджиев, стоматолог

Честит рожден ден на Мая Божинова

Днес рожден ден празнува Мая Божинова, младата и талантлива репортерка в международния отдел на “24 часа”. Тя е умна, находчива и изключителен авантюрист

>