Мениджърът на Григор Димитров: Вярвам, че му предстоят много хубави моменти

05.01.2024 07:28
Григор Димитров и мениджърът му Георги Стоименов

Първата ракета на страната Григор Димитров зае второ място в "Спортист номер 1 на България" за 2023 година в 66-ото издание на традиционната анкета на спортните журналисти след силния сезон, който направи в мъжкия тенис. Наградата от негово име получи мениджърът му Георги Стоименов, съобщава БТА.

Двукратният победител в анкетата вече започна новия сезон а турнира в Бризбейн, където спечели две победи срещу Анди Мъри и Даниел Алтмайер, за да се класира на четвъртфиналите на сингъл.

"От името на Григор винаги е приятно да се прави каквото и да било, така че много се радвам и благодаря за номинацията и за приза, разбира се. Вярвам, че на Григор му предстоят много хубави моменти", каза за БТА Стоименов.

"Пътят е дълъг. Тенисът е един от спортовете, който изисква дългосрочни усилия, постоянни усилия през цялата година и това го прави толкова тежък и труден. Но това е наш избор, така че не може да се оплакваме", добави той.

"Желая на всички да бъдат здрави. Поздравления за организацията на събитието. Ще завърша с думите на един голям български индустриалец, а именно: "Любов, труд и постоянство". Благодаря ви от името на Григор Димитров и до нови срещи в подобни формати", завърши Георги Стоименов.

Други от Тенис

33 факта за 33 години на Григор Димитров (Снимки)

Най-добрият ни тенисист в историята решил още в училище какъв иска да стане Обичан или не, днес Григор Димитров става на 33 г. Каквото и да направи по-нататък

Виктория Томова направи обрат срещу французойка в Париж

Първата ракета на България Виктория Томова победи французойката Клое Паке и се класира за II кръг на турнира по тенис на клей от сериите WТА 125 в Париж

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна във Франция

Третата ни ракета Димитър Кузманов отпадна във втория кръг от квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс ан Прованс (Франция)

Пловдивчанинът Димитър Кузманов загуби доиграването в Острава

Рекордьорът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) с награден фонд 74 825 евро

Росица Денчева спечели турнира за девойки в Пловдив

Росица Денчева спечели титлата при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева

>