Паника в Сърбия: Новак Джокович е контузен

02.01.2024 21:10
Новак Джокович Снимка: Twitter/@DjokerNole

Сезонът в тениса едва започва, а Новак Джокович и цяла Сърбия имат повод за безпокойство.

Водачът в световната ранглиста се оплака от болки в дясната китка. Заради контузията рекордьорът по титли от “Големият шлем” не игра на смесени двойки срещу Чехия на отборния турнир United Cup.

Преди това обаче Новак спечели 6:1, 6:7 (3:7), 6:1 срещу Иржи Лехечка. Вместо Джокович в двойката участва Хамад Меджедович, а сръбският състав победи и се класира за четвъртфиналите.

“Трябваше да играя въпреки болката. Не ми се случва за първи път, но не крия, че съм притеснен”, сподели Джокович. Той за пореден път напомни за огромното си самочувствие.

“Искам да поставям нови рекорди в тениса. Може да звучи нереалистично или дори арогантно за някои, но ако съм напълно здрав и играя най-добрия си тенис, съм способен да спечеля всеки турнир и всяка титла от “Големият шлем”. Не се страхувам да го кажа”, заяви Новак.

Той бе помолен от журналист да каже “Честита Нова година” на китайски. Сърбинът, който ползва 11 езика, не само не се затрудни, но и добави “Как сте? Благодаря за подкрепата. Обичам те, Китай.”

Други от Тенис

33 факта за 33 години на Григор Димитров (Снимки)

Най-добрият ни тенисист в историята решил още в училище какъв иска да стане Обичан или не, днес Григор Димитров става на 33 г. Каквото и да направи по-нататък

Виктория Томова направи обрат срещу французойка в Париж

Първата ракета на България Виктория Томова победи французойката Клое Паке и се класира за II кръг на турнира по тенис на клей от сериите WТА 125 в Париж

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна във Франция

Третата ни ракета Димитър Кузманов отпадна във втория кръг от квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс ан Прованс (Франция)

Пловдивчанинът Димитър Кузманов загуби доиграването в Острава

Рекордьорът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) с награден фонд 74 825 евро

Росица Денчева спечели турнира за девойки в Пловдив

Росица Денчева спечели титлата при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева

>