Григор Димитров и в Бризбейн с мама и татко

02.01.2024 20:05
Родителите на Григор Димитров Мария и Димитър (двамата вдясно) са с него и за турнирите в Австралия. Семейството бе заедно по време на Световната лига в Абу Даби, където тримата посрещнаха Коледа.

Радвам се, че отново съм тук. Публиката много ми липсваше.

Това призна Григор Димитров в Бризбейн, където започна участието си с победа над бившия №1 в света и шампион в турнири от “Големият шлем” Анди Мъри.

В този град в щата Куинсленд на Зеления континент българската звезда на тениса спечели титлата през историческата 2017 г., когато стана шампион също в София, “Мастърс 1000” в Синсинати и финалите на АТП в Лондон, като в края на сезона стана №3 в ранглистата.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Даниел Алтмайер, който много трудно отстрани в два тайбрека преминалия квалификациите представител на домакините от Австралия Ли Ту.

С този германец Григор досега е играл два пъти и няма загубен сет. Мачовете бяха в Индиън Уелс през 2021 г. и на “Ролан Гарос” миналия сезон.

Нашият тенисист и на турнирите в Австралия е с родителите си Димитър и Мария. Тримата бяха заедно и в Абу Даби. Там Григор и отборът му загубиха финала на демонстративната Световна лига, а после с майка си и баща си посрещнаха Коледа.

Други от Тенис

33 факта за 33 години на Григор Димитров (Снимки)

Най-добрият ни тенисист в историята решил още в училище какъв иска да стане Обичан или не, днес Григор Димитров става на 33 г. Каквото и да направи по-нататък

Виктория Томова направи обрат срещу французойка в Париж

Първата ракета на България Виктория Томова победи французойката Клое Паке и се класира за II кръг на турнира по тенис на клей от сериите WТА 125 в Париж

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна във Франция

Третата ни ракета Димитър Кузманов отпадна във втория кръг от квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс ан Прованс (Франция)

Пловдивчанинът Димитър Кузманов загуби доиграването в Острава

Рекордьорът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) с награден фонд 74 825 евро

Росица Денчева спечели турнира за девойки в Пловдив

Росица Денчева спечели титлата при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева

>