Максимализъм в модата през 2024 г.

26.12.2023 17:24 Мария Райчева

Очила и бижута в едно

Очилата с огромни стъкла, които покриват половината лице, отдавна са тенденция, завладяла колекциите на прочутите дизайнери и големите имена в оптиката. Но клиентите търсят нещо ново, затова решението е този аксесоар да бъде съчетан с бижу. Акцентът този път е в дръжките, които са в златисто и сребристо, а краищата са декорирани с масивни топчета, които се подават зад долната част на ухото и наподобяват обеци. Разбира се, те са максимално олекотени, за да не създават дискомфорт при носенето на самите очила.
Формите на рамките са доста разнообразни, за да могат да пасват на различните физиономии. По-масивните могат да са в няколко цвята.

Ресни върху всичко

Ресните пак красят дрехи и аксесоари в женския гардероб. Лансират ги като красива декорация на официални тоалети, като при тях те са съвсем тънки и много дълги. Изискват обаче внимателна поддръжка, защото лесно могат да се заплетат. При всекидневните дрехи ресните са значително по-широки. Дебели ленти се използват като интересен акцент дори при кожените облекла.

Сандалите върху дълги чорапи

Сандали върху чорапи е тенденция, която през две-три години се появява по модните подиуми. В България рядко жени се престрашават да се появят с нещо подобно, но изглежда наистина интересно и стилно. Преди няколко сезона хит бяха сандалите върху къси чорапи до глезените с малки къдрички, сега обаче са дълги, старателно опънати до под коляното. Съчетават се дори с официални тоалети.

Пуловерите с няколко размера по-големи

Поредната порция максимализъм в дизайнерските колекции идва с пуловерите, които се носят няколко номера по-големи или поне така изглеждат. Те са с груби, дебели плетки, дълги са до под ханша или чак до средата на бедрото, а ръкавите изцяло покриват целите ръце, включително пръстите. Изглеждат като изплетени от баба ви, елегантността няма никаква допирна точка с тези модели, но за да изглеждат стилно, се съчетават с копринена пола, стилен панталон или тесни дънки.

Чантите огромни като пазарски торби

Огромните чанти се завърнаха тази година, но през следващата ще бъдат категоричен тренд. Те са толкова големи, че наподобяват пазарски торби. Това не означава, че трябва да ги тъпчете догоре. Няма да откриете нищо вътре или ще трябва дълго да ровите, освен това едва ли искате да се превивате под тежестта на дамския аксесоар.
Различното за следващата година е, че обемистите торби ще се носят и с официални тоалети. Вместо малък елегантен клъч можете да добавите към вечерния тоалет огромна кожена торба.

Блясък и още блясък

"Колкото повече, толкова повече", култовата реплика на Мечо Пух с пълна сила се отнася за лъскавия аутфит, който присъства сред новите предложения. Блясъкът е не само върху една част от облеклото, то трябва цялото да лъщи, включително обувките и чантата. Сребристо и златисто са материите, които са водещи, но не ги смесвайте. Цялата визия трябва да е само в един тон. Разбира се, това не е тоалет за бизнес вечеря или работа в офиса, но пък за вечерно парти е перфектен избор.

Прозрачни материи и бельото на показ

През 2024 г. ще се носят и много прозрачни материи. Тази линия беше актуална преди няколко години и сега пак се появява. Сутиените ясно се виждат, същото обаче се отнася и за бикините. Подобно на предишния път, под прозрачна пола или рокля се носи специално бельо, което наподобява съвсем къси панталонки. Ако все пак не искате всички да виждат гащите ви, може да сложите къс клин.

Цвят като лед

Институтът "Пантон" обяви, че цветът на 2024 г. е мъх на праскова. Това съвсем не означава, че ще бъде единственият моден тон. Цвят на лед е новото предложение, което със сигурност ще се радва на голям успех. Изглежда студен, но в същото време създава усещането на стил и елегантност. Това е особен нюанс, който в зависимост от светлината изглежда светлосин, сив и с деликатен сребрист оттенък.

Кожата на почит, но най-добре да е изкуствена

С кожени дрехи от глава до пети е също водещ тренд, който ще залее улиците през идната година. Все още много хора държат на тази естествена материя, но за любителите на животни е абсолютно кощунство. Затова и все по-голяма популярност набират моделите от екокожа, която вече е толкова добре изработена, че трудно се различава от истинската. Може да съчетаете пола, блуза или риза и сако, всички изработени от изкуствената материя. Панталоните могат да са с прави крачоли или тип клин.

Масивни обеци в златисто

Жълтото злато се завърна триумфално тази година, а присъствието му през 2024 г. ще бъде повече от осезателно. Ако сте свикнали да носите малки, дискретни обеци, ще останете разочаровани. Хит ще бъдат всякакви като вид и размер халки, но задължително масивни и от жълто злато или ако не са от благороден метал, поне да са оцветени в златисто.
Проблемът е, че някои от моделите тежат доста, което не се нрави на повечето жени, пък и рискувате да си скъсате ухото с подобно бижу. Затова винаги пробвайте обеците, които сте харесали и търсете максимално олекотени варианти. В случай, че все пак държите да носите някакви ослепително красиви, но тежки бижута, можете да използвате специални лепенки, които се слагат от вътрешната страна, където се закопчава обецата и я придържат стабилно, без да тежи.

Само по боди или суперизрязани къси панталонки

Представяте ли си да излезете по боди на улицата? Абсурд, но до този момент. За догодина дизайнерите предлагат именно такъв тренд. Изглежда смело, провокативно и секси. В такъв тоалет обаче е редно да се издокарват само жени с перфектни фигури. Късите панталонки също са изрязани дотолкова, че по-скоро приличат на бикини и са плътно прилепнали по ханша, точно като бельото.

Други от Възход и падение

Стойчо Керев вижда в съня си Христос. Провидение, кодирало целия му живот

Журналистът Стойчо Керев вижда в съня си Исус Христос. Нарича го провидение, кодирало целия му живот.  "Сънувам един замък в далечината, когато се приближавам и влизам вътре

Мръсните тайни на BG историята: Военните и “Звено” в България разтурят Народното събрание, партиите и отменят конституцията

На 19 май преди 90 години е извършен най-безкръвният и одобряван преврат  От 1931 дотогава управлява Народният блок - широка коалиция от Демократическата партия с най-много депутати в него

На 19 май рожден ден имат

Проф. Антони Славински, почетен професор на НБУ, бивш министър на транспорта и съобщенията Иван Генов, бивш изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Михаил Билалов, актьор Проф

Тъмната страна на модната индустрия

Десетилетия наред модата замърсява планетата и нарушава човешките права На 24 април 2013 г. се случва хуманитарна катастрофа, отнела живота на над хиляда души

Как смяната на пола отвори война между "майката" на Хари Потър и актьорите от филма

Джей Кей Роулинг разцепи феминистките и твърди, че е жертва на силен тормоз През 2020 г. пламна публична полемика между Джей Кей Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър и за детектива Корморан

>