Обновиха Клиниката по пневмология и фтизиатрия към УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив (Снимки)

23.12.2023 08:04 24 часа Пловдив онлайн
Изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. Карен Джамбазов по време на водосвета, извършен отец Марудов. Снимки: УМБАЛ "Свети Георги".
Ръководителят на клиниката доц. Владимир Ходжев по време на церемонията.
Обновената Клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ "Свети Георги". Снимка: Архив
Обновено помещение.

Откриха изцяло обновената Клиника по пневмология и фтизиатрия към УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив.

Ремонтът й продължи близо 5 месеца и бе финансиран изцяло със собствени средства на лечебното заведение. Проектът включваше обновяване на болничните стаи и сервизните помещения за пациентите, подмяна на баните, подовите настилки и вратите, ремонт на служебните помещения и подновяване на цялата материално-техническа база.

Събитието уважиха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, заместник-директорите по Диагностична и лечебна дейност проф. д-р Жанет Грудева и проф. д-р Иван Дечев, деканът на Медицинския университет Пловдив проф. д-р Мариела Генева, началници на клинични звена, както и служителите, ангажирани с изпълнението на проекта. Водосвет за здраве и благоденствие беше извършен от отец Марудов.

Началникът на клиниката доц. д-р Владимир Ходжев откри събитието, като представи постигнатите резултати.
"Със завършването на този ремонт приключва един 10-годишен период по обновяване на клиниката, който започна с нейното пребазиране от База 1 на бул. Васил Априлов към База 2 на бул. Пещерско шосе. Тази логистика спомага за по-доброто и комплексно лечение на пациентите, тъй като осъществява свързаност с всички специалисти от останалите клинични звена. Това е и част от причината многопрофилната болница да бъде предпочитана. Благодаря сърдечно на изпълнителния директор и на всички допринесли за подобряването битовите условия", сподели доц. д-р Владимир Ходжев.
Изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив проф. д-р Карен Джамбазов благодари на екипа за усърдната работа и изрази увереност, че новите битови условия ще подпомогнат лечението на пациентите. Той подчерта значението на звеното и това, че в него работят едни от най-добрите и отдадени специалисти, като поднесе икона на клиниката с пожелание за здраве, сили и успешни дела.
Със завършването на този проект, Клиника по пневмология и фтизиатрия на университетската болница се утвърди като модерно и иновативно медицинско заведение, готово да отговори на нарастващите изисквания на здравеопазването и да предостави на пациентите висококачествени медицински услуги.

Други от Болници

Повишават квалификацията на медицинските сестри в пловдивска болница

Обучителен курс на тема „Клинико-практични познания и умения при заболяванията в ендоскопската ендоназална хирургия" се проведе в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив

УМБАЛ "Свети Георги" с две отличия в национален конкурс за безопасност и здраве

Пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" спечели първо място в категориите "Големи предприятия с над 250 заети лица" и "Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасни и здравословни

Клиниката по кардиология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив се връща в Хирургиите след ремонт

Основният ремонт на Клиниката по кардиология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив приключи и днес се връща на старото си  място - на 12-ия етаж на хирургичния корпус на "Пещерско шосе"

В Пловдив учат санитари да не допускат вътреболнични инфекции и етично да общуват с пациентите

Как  да подобрят хигиенните норми, да работят правилно с препарати за почистване и дезинфекция, както и разделно да събират битовия и биологичен отпадък

Пловдивски медици учат пациенти на диализа как да се лекуват вкъщи

Алтернативен метод за терапия предлага Отделението по диализно лечение към УМБАЛ „Свети Георги"- Пловдив. Лекарите на университетската болница запознават своите пациенти и им провеждат обучение за

>