Монтират осветлението по Южната трибуна на Колежа в Пловдив

21.11.2023 17:40 24 часа Пловдив онлайн
Монтират осветителните тела на Южната трибуна на Колежа.

Започнахме работа по монтирането на осветлението по Южната трибуна на стадион "Христо Ботев". За това информираха от фирма ПИМК, която строи Колежа.  Нейният собственик Илиян Филипов поясни, че последните  64 прожектора ще бъдат поставени до 20 декември.

"Колежа ще посрещне с осветление 2024-та, което отговаря напълно на изискванията на УЕФА за четвърта категория, а това ще позволи на него да се играят официални международни мачове и да бъдат предавани пряко по телевизиите", каза бизнесменът.  Той поясни, че строителните дейности на стадиона продължават и се работи и на Северната трибуна.  

Това доведе до невъзможност Колежа да бъде обезопасен за евроквалификацията България-Унгария на 16 ноември и община Пловдив отказа да разреши мачът да се играе на него.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>