Довършване на Голямоконарско и Рогошко шосе посочи Костадин Димитров пред областния на Пловдив

20.11.2023 15:18 24 часа Пловдив онлайн
Областният управител Илия Зюмбилев се срещна с новоизбраните кметове в Пловдивска област. Снимка: Областна администрация Пловдив

Кметът на Карлово настоява да се доизградят пет моста, отнесени от наводнението

Довършаването на Голямоконарско и Рогошко шосе очерта като най-важни обекти за следващата година кметът на Пловдив Костадин Димитров пред областния управител Илия Зюмбилев. С висок приоритет остава и доизграждането на Околовръстното.
Зюмбилев обясни, че на среща в АПИ е поискал да се ускорят всички процедури по доизграждане на външния ринг на Пловдив.

"Имаме уверението на финансовия министър, че средства ще се осигурят, стига да приключат по-бързо отчужденията и техническото проектиране на отделните лотове. За съжаление, през последните 4-5 години няма особен напредък. Затова с писмо до министъра на регионалното развитие Андрей Цеков поисках сформирането на работна група към МРРБ, в която да влязат представители на институциите, които имат отношение към проблема, като тя да се занимава единствено с Околовръстното шосе на Пловдив, а напредъкът да се следи ежемесечно", обясни д-р Зюмбилев.

Той се срещна с новоизбраните кметове в Пловдивска област, отсъстваха единствено градоначалниците на Асеновград, Раковски и Лъки. Сред участниците бе и заместник-областният управител Атанас Ташков.

По време на срещата стана ясно, че всички общини имат готови проекти за реконструкция и модернизация на ВиК и пътната инфраструктура в своите населени места. Най-голям проблем за част от общини остава безводието и липсата на ВиК инфраструктура в отделни населени места – общините Родопи, Перущица, Хисаря, Съединение, Първомай.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов поиска съдействие за осигуряване на средства за завършването на пет мостови съоръжения, които бяха отнесени при наводнението през септември 2022 г. "Коментирах с премиера акад. Денков и парите ще бъдат осигурени по линия на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии", отговори му областният управител.

"Настояваме за спешно отпускане на средства за изграждане на нов мост, на мястото на т. нар. "Бял мост", който е на пътя за Хисаря", заяви кметът на община Калояново Младен Кичев. За съоръжението общината е изготвила проект за собствена сметка, независимо, че мостът е част от републиканската пътна мрежа.

Кметът на община Куклен Мария Белчева ще се бори за средства за изграждане на път от с. Яврово - Копривките – хижа Здравец – Добралък, който е важен за подобряване на достъпа на туристи до планината. Кметът на Брезово Калин Калапанков определи като приоритет пътя за Долна махала, който е в много лошо състояние, а е важна връзка.

Община Кричим продължава да се бори с недостига на средства за разширение на гробищния си парк. Кметът Атанас Калчев вече шест месеца очаква отговор от МРРБ, с които е поискал финансиране на втория етап от проекта.

Други от От Пловдив

Митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх

Не отговори дали е декларирал в писмен вид отказа си от участие в избора за глава на БПЦ "Няма да съм български патриарх. Това мога да заявя, а кой ще е патриарх, и наум не ви идва"

Урсула фон дер Лайен от Пловдив: Екстремисти искат да разрушат нашата Европа (Видео, снимки)

Знам, че ГЕРБ ще победи, каза лидерът на ЕНП Манфред Вебер Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен предупреди от Пловдив

Урсула фон дер Лайен вече в Пловдив за събитие на ГЕРБ-СДС

Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен вече е в Пловдив, където ще участва в специалното предизборно събитие на ГЕРБ-СДС за представяне на

Поетесата Ина Иванова на честването на Ботев в Пловдив: Безсмъртие е постижимо единствено в сублимния жест на отдаденост

"Безсмъртие е постижимо единствено в сублимния жест на отдаденост, на посвещаване. Загиналите за българската независимост са били отдадени на каузата в името на лелеяната свобода

Пияна се развилня в Трето районно в Пловдив, показа среден пръст и обижда на "пикла" "мухльо"

После обяснила, че става неадекватна след употреба на алкохол Пловдивчанка, употребила солидно количество водка, отишла в Трето районно да търси свой познат и след като служителите й казали

>