Божидар Митов - първият трикратен шампион при земеделците

19.11.2023 10:30 Тихомир Тончев
Министър Кирил Вътев и издателят на “24 часа” и “Български фермер” Венелина Гочева връчиха червения петел за “Устойчив агробизнес”
Трите поколения Митови духнаха свещичките за 33-годишния рожден ден на “Агроелит”
Трима от внуците на Божидар Митов изненадаха дядо си със специален забавен поздрав
За доброто настроение на купона се грижеше Глория
Божидар Митов посрещна близо 500 гости на рождения ден на фирмата си
Българско хоро за юбилея на “Агроелит”
Задружното семейство Митови
Първият танц беше за Божидар и Мария Митови

Божидар Митов е първият земеделец у нас с 3 награди от в. "Български фермер". След агробизнесмен на 1997 г. и агробизнесмен на прехода от 2010 г. вчера вечерта той получи новоучредената награда на най-авторитетната агромедия у нас за "Устойчив агробизнес".

В трудната земеделска година с ниски цени на зърното и огромен внос от Украйна Митов показа, че неговият холдинг успешно преминава през трудностите, за да стане още по-силен. Само за последната година е инвестирал в създаването на нови силозни бази за 150 000 тона зърно на 3 места, за да е устойчив на пазарните кризи.

Въпреки птичия грип и забраните министър Вътев направи специално "изключение" като връчи червения петел на победителите на "Български фермер", с който се отличават агробизнесмените.

Наследниците да ви надминат, пожела министърът на Митов, който има 3 деца всеки със собствен агробизнес и 6 внука-5 момчета и момиче. И увери, че няма как да пропусне рождения ден на "Агроелит" дори и да не беше министър, защото ги свързва дългогодишно приятелство.

"На Христовата възраст няма да тръгнете по вода, но да ви върви по вода", пожела още министърът.

Издателят на "24 часа" и "Български фермер" Венелина Гочева разказа за срещата си с г-н Митов преди седмици и споделените от него мисли, в които изразява искреното си огорчение от политиците, които след 33 г. работа на изоставената навремето земя, сега го наричат "зърнар" и "терорист". Това се превърна в една от най-четените статии в сайта на "24 часа" с над 250 000 читатели.

Непрестанният дъжд и лошото време не спря близо 500 гости, които посрещна семейство Митови за 33-годишния рожден ден на "Агроелит". В Търговище няма толкова голям ресторант, който да успее да ги побере. Затова и Художествената галерия на града беше пригодена за стилното празненство. Сред гостите бяха министър Кирил Вътев, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, издателят на "24 часа" и "Български фермер" Венелина Гочева, шефът на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов, председателката на Добруджанския съюз Радостина Жекова, проф. Димитър Греков от Аграрния университет и още много други партньори и приятели на задружното семейство.

За доброто настроение се грижеха Глория и Краси Радков, а водещият Драго Драганов пожела на всички заедно да празнуват и 100-ия рожден ден на "Агроелит", като обеща на него да дойде с Лили Иванова.

Специална изненада поднесоха трима от внуците на Митов със забавен рецитал посветен на дядо си. Силно развълнуван Митов съобщи на децата си, че се е приготвил за 10 внука, но и на 8 ще е доволен.

Други от От страната и света

Fibank: Не се продаваме

Първа инвестиционна банка (Fibank) не се продава. Не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за

Зам.-министър Павлов: Стокообменът между България и Китай е 3,98 милиарда долара

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов и представители на Министерство на търговията на Китай обсъдиха задълбочаване на икономическите и търговските отношения между двете

Владимир Малинов обсъди в САЩ развитието на ядрените мощности в България

Напредъкът по ключовите проекти за нови ядрени мощности в България, диверсификацията на свежо и съхранението на отработено ядрено гориво, както и перспективите за използване на малки модулни реактори

Опашки пред Народния театър за билети по 10 лв. по случай 24 май

Народният театър пусна билети на цена от 10 лева. Пред сградата му се извиха опашки от желаещи да се сдобият с тях.  Билетите са за всички представления

Министър Милошев: Северозападът има огромен потенциал за развитие на туризма

Служебният министър на туризма Евтим Милошев посети днес Монтана и се срещна в областната управа в града, с кметове от региона и с местни представители на туристическия бизнес

>