Стоичков и Бонев се събраха на стадиона на "Локомотив" в Пловдив (Снимки)

16.11.2023 15:40 Румен Златански
Христо Стоичков и Христо Бонев отново заедно. Снимки: Авторът
Христо Стоичков (с №8) стреля към вратата на румънските депутати.
Съорганизаторът на мача Христо Крушарски.
Румънските депутати обградиха Христо Стоичков.
Феновете се радват на шоуто.
Христо Стоичков беше обсипан с подаръци.

Футболните легенди Христо Стоичков и Христо Бонев се събраха на стадион "Локомотив" (Пд) за приятелски мач между "Героите от САЩ '94" и румънски депутати. Камата спря загрявката си и отиде да се види със Зума. Двама си поговориха приятелски няколко минути под бурните овации на зрителите. Румънските депутати пък не пропуснаха да се снимат със Стоичков преди мача. След това те го обсипаха с подаръци. Организацията на банатските българи му подари фланелка, а от румънския парламент му връчиха картина и купа в знак на голямото уважение към него.

"Връщаме визитата на румънските депутати с този мач. През август тази година наши народни представители им гостуваха за мач в Букурещ. Сега обаче решихме да съберем футболисти за мача в Пловдив и да им се порадват зрителите", заяви съсобственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски, който е съорганизатор на мача. Дончо Донев откри резултата в полза на българите в среда на първата част.

България излезе в състав: Радостин Станев, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Цанко Цветанов, Гошо Гинчев, Дончо Донев, Христо Стоичков, Бончо Генчев, Красимир Балъков, Даниел Боримиров, Александър Александров.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>