Юлиан Костов става Макаров

08.11.2023 12:05 Лили Първанова
Костов прави забележителна роля Снимка: Личен архив
Персонажът на Костов се появи на най-емблематичните сгради в света Снимка: Личен архив

Българският актьор Юлиан Костов влезе в ролята на най-популярния злодей в гейминг индустрията, като част от любимата на няколко поколения игра "Call of Duty".
На кастинг с няколко хиляди актьори от цял свят, българинът бе избран за ролята на лидера на руските ултранационалисти Владимир Макаров, който след дълго отсъствие се завръща в най-новата част от поредицата - "Call of Duty: Modern Warfare III". Един от емблематичните злодеи в гейминга - Макаров е познат герой от първата трилогия от периода 2007-2011 г. Поредицата екшън игри е в рекордите на "Гинес" за най-много продажби в жанра си.
Освен в предстоящата кампания, Костов е главно действащо лице в редица трейлъри, излезли в последните месеци преди премиерата на заглавието.
Юлиан е главният антагонист в сингъл плеър кампанията на самата игра, а освен това в мулти-плеърът, геймърите ще имат възможност да изберат неговия образ в ролята му на Макаров и да се сражават. Кампанията представлява серия от мисии, след които следват фотореалистични филмови сцени с участието на актьорите, като общата им дължина възлиза на почти един час.
Вкарването на образа на Юлиан Костов и другите актьори в играта е сложен технологичен процес, наречен "Performance Capture" или улавяне на движението на тялото, изиграването на лицето и запис на гласа - част от новото поколение гейминг изживяване, което представлява заснемане на хора, животни или предмети и интегрирането им в дигитален формат.
Тъй като завръщането на Макаров съвпада с 20-ата годишнината на играта, и това, разбира се, не е случайно, Юлиан бе поканен да участва и в юбилейния трейлър, където получи възможността да работи заедно с едни от най-известните рапъри и спортисти в света - 21 Савидж, Сентър Си, NBA звездата Девин Букър, режисиран от самият Дейвид Лийч, популярен с режисурата си на американския нео-ноар екшън трилър "Джон Уик".
Джейсън Стейтъм, Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Рей Лиота, Айс Кюб, Кевин Спейси, Джон Малкович и много други холивудски звезди пък са имали роли в едноименната игра.
Целият процес по заснемането на българския актьор за играта и трейлърите му отнемат половин година и осем посещения в Лос Анджелис, където е основната локация, както и няколко пъти присъствие в Лондон и Будапеща. Юлиан Костов, в образа на персонажа си Владимир Макаров, се появи на някои от най-емблематичните локации в световните столици Лондон, Ню Йорк, Берлин, Амстердам, Лос Анджелис, Торонто и много други. Най-иконичното място, на което ликът на българина изгря бе именно "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, а наскоро се появи и цяла аудио-визуална инсталация пред виенско колело в Лондон - "London Eye", както и на технологичното чудо Сферата в Лас Вегас.
Интересен факт около сценичната подготовка на актьора е, че за изобразените върху тялото му специфични татуси дълго време е работил с експерт-татуист, специализиран в историята на руските затворнически татуси.
Друга сензационна подробност около участието на Костов е, че той се появи като персонажа си Макаров и в музикален клип на южноамериканския рапър Песо Плума, чийто последен хит има над 400 милиона гледания в YouTube. Пикантна подробност за Плума е, че наскоро бе обявен за персона нон грата от един от мексиканските наркокартели, явно засегнати от текстовете му.
Световната премиера на "Call of Duty: Modern Warfare III" се очаква да бъде на 10 ноември тази година.
Юлиан Костов има завидно актьорско резюме като за 10 години близо 40 участия в чуждестранни продукции. Един от последните му проекти бе хитовият сериал на Нетфликс "Сянка и Кост", който бе осмият най-гледан сериал за 2021 година.

Други от Възход и падение

За ЧРД кметът на Бургас Димитър Николов излиза сред природата със сина си

Кметът на Бургас Димитър Николов ще разпуска днес в почивния си ден след натоварения график през седмицата. Както винаги, морският градоначалник не подвива крак от понеделник до петък

Ивет Лалова празнува най-щастливия си юбилей

Една от най-бързите бели жени в света - Ивет Лалова, празнува най-щастливия си юбилей. До нея за първи път ще бъде Тиаго - нейният първороден син, който се роди преди около месец

На 18 рожден ден имат

Димитър Николов, кмет на Бургас Ивет Лалова, европейска шампионка по лека атлетика Проф. Атанас Славчев, пианист Калина Константинова, депутат в 49-ото НС

“Сашко, кажи чао на каките и да си тръгваме” – след 130 целувки ергенът си остана ерген

В мрежата обявиха майка му за победител в риалитито “Сашко, кажи чао на каките и да си тръгваме; Ергенът избра да остане при мама; Ама най-много си обичам мама

Искане за ДНК проба от актьора Ален Делон е внесено в швейцарски съд

Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, е поискала от съд в Женева да назначи разреши да бъде взета ДНК проба от звездата на френското кино, предаде АФП

>