Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

07.11.2023 13:46 Радко Паунов
Стефан Стоянов

След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив, зам.-кметът Стефан Стоянов, който отговаряше за тези ресори, май си тръгва. На този етап никой не го е поканил на разговори за евентуално участие в новото управление на града.

Стоянов приема нещата трезво.

Минава за един от най-образованите и интелигентни заместник-кметове, не само защото потеклото му е такова (той е син на издателя и журналиста Емил Стоянов и племенник на президента Петър Стоянов - б.а.), а и защото е подготвен и може да ръководи.

 Стефан, който носи името и фамилията на дядо си, е с десни убеждения, макар никога да не е бил член на ГЕРБ. 

"Може да напише по най-бързия начин проект и да го защити, което носи сериозни средства на общината", казват хора, които са работили с него. Последно е спечелил проекти за над 50 млн. лева. И е подготвил нови за още толкова.

"Дори да сложат някой, да речем, по-гениален от него, ще му са нужни поне 2 години, за да навлезе в тази материя, защото е сложна. А това означава загуба на милиони за Пловдив", смятат експерти.

В политическите кръгове се мълви, че зам.-кметските места в общината ще бъдат свити или окрупнени. Досега бяха 9, говори се, че ще станат 6. Вероятно това е причината ресорът на Стефан Стоянов да бъде прехвърлен към културата и за него да отговаря досегашният зам.-кмет Пламен Панов. В мандата на Здравко Димитров той ръководеше културата, археологията и туризма. Сега е спряган да поеме и образованието и европейските политики.

Впрочем всички тези ресори движеше и Стефан Стоянов в първия мандат на кмета Иван Тотев, а във втория културата му беше отнета и пренасочена към Амелия Гешева, сега зам.-министър.

Право на кмета е да си подбере екип от политически фигури, но никак няма да е лошо, ако сред заместниците му има и доказани експерти.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

Двама математици и бивш кмет с шансове за балотажа в Пловдив

В ГЕРБ се надяват кандидатът им Костадин Димитров да спечели от раз Сложни изчисления ще трябва да направят в предстоящата кампания двама от кандидатите за кмет на Пловдив

>