"Ботев" и "Локо" не успяха да си отбележат гол в пловдивското дерби (Снимки)

03.11.2023 21:31 24 часа Пловдив онлайн
Капитанът на "Локо" Димитър Илиев отправя удар в обкръжението на "жълто-черни" футболисти. Снимки: Lap.bg
Феновете на "канарчетата" създадоха невероятна атмосфера на Колежа.
Борба за топката в центъра на терена.
Капитанът на "Ботев" (Пловдив) Ивелин Попов бе награден за 600 мача в професионалния футбол.
Футболисти на двата тима в спор за коженото кълбо.

"Жълто-черните" бяха по-активни, но не успяха да пречупят съперника, отмениха им гол

"Ботев" и "Локомотив" завършиха 0:0  очакваното с интерес пловдивско дерби от 16-ия кръг на efbet Лига. Мачът се играа на Колежа след прекъсване от 10 години. Футболната среща започна с пет минути закъснение заради зрелищното пирошоу на "жълто-черните" привърженици. Преди неговия старт капитанът на "Ботев" (Пд) бе награден от клуба за изиграни 600 мача в професионалния футбол. На трибуните на стадиона нямаше "черно-бели" фенове след предварително споразумение между ръководствата на двата клуба. В първата минута Ивелин Попов пода на Уме Емануел, който стреля, но вратарят на съперника Динко Хоркаш изби топката в корнер.

След седем минути "стражът" на "смърфовете допусна грешка и подари топката на Янис Карабельов, който обаче остана изненадан от подаръка и не успя да отиграе правилно ситуацията. Четири минути по-късно Георги Минчев от "Локо" стреля опасно с глава в аут. В 17-ата минута Самуел Акере стреля слабо от удобна позиция и не затрудни Динко Хоркаш, която хвана коженото кълбо.
Осем минути по-късно Антоан Бароан получи извеждащ пас от Ивелин Попов, излезе срещу Динко Хоркаш и стреля, но вратарят на съперника парира удара му. В 25-ата минута Ивелин Попов отново демонстрира отличен поглед върху играта и пусна великолепно извеждащо подаване към Антоан Бароан, който се озова очи в очи с Динко Хоркаш, който бе заел добра позиция и с крак изби топката. Домакините бяха по-активни, но съперниците им удържаха натиска.
"Канарчетата" започнаха по-активно второто полувреме . В 52-ата минута Джеймс Ето'о стреля, Динко Хоркаш изби топката, тя попадна в Антоан Бароан, който я вкара във вратата на съперника. Съдията Георги Кабаков прегледа ситуацията на системата ВАР и отмени попадението заради засада на нападателя на "жълто-черните". Домакините продължиха да натискат и в 72-ата минута Самуел Акаре подаде на Антоан Бароан, който обаче стреля неточно.

Други от Футбол

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на

Наказаха солено "Ботев" Пд след финала за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Ботев" (Пловдив) с близо 10 000 лева глоби и предупреждение за лишаване от домакинство за провинения на феновете по време на финала за купата на България срещу

След инвестиция от нови 33 млн. лв. стадионът на “Ботев” (Пд) ще приема мачове и от Шампионската лига

Средствата са осигурени от държавата, а до края на юни местният парламент ще реши дали да обяви конкурс за нов строител, или ще се довери на сегашния Обследват нуждата от монтиране на система за

>