Жена сложила кръстове на печатите на бюлетините в "Столипиново" (Снимки)

29.10.2023 17:52 Румен Златански
Румен Илиев, Еньо Петров и Георги Илиев грасуваха за по-добро бъдеще на "Столипиново".
Пред някои от секционните комисии се образуваха опашки с гласуващи.
Изборите протичат спокойно, увери Николай Манолов.
Много хора отиваха да гласуват с децата си.
Проблемът с чистотата е сред основните в "Столипиново".

Друга недоволства, че трябва да попълва 3 изборни документа

Ръст на гласувалите и куриози бележат днешния вот за местни органи на властта в пловдивския квартал "Столипиново".

В сравнение с последните парламентарни избори броят на хората, участвали в изборите, е значително по-голям. До 17 часа в училище "Пенчо Славейков" 1500 души бяха пуснали своя глас, докато на изборите за Народно събрание не надхвърлиха 800. Като основни причини за това местните хора изтъкнаха, че все пак избират кметове на района и на града, а не депутати, които не виждат никога, а и с хартиените бюлетини се справят по лесно. Пред някои от секционните комисии се образуваха опашки от желаещи да гласуват, а много хора дойдоха с децата си.

"Надяваме се най-после положението в нашия квартал да се подобри. Проблемите са много. Най-тежки са тези с чистотата, дупките по улиците,  повреждащата се често канализация и липсата на зеленина. Дори в блоковете, които бяха санирани, избите вече са наводнени", заявиха Румен и Георги Илиеви и Еньо Петров, след като пуснаха бюлетините.  Местна жителка пък недоволстваше, че е трябвало да гласува с три бюлетини, което й създало проблеми.

"Голяма част от хората в квартала са неграмотни. Трябваше да направят само една бюлетина, а не да се затрудняваме с три и да питаме по няколко пъти членовете на избирателните комисии", заяви тя, но не се отказа и гласува.

Стигнало се и до куриозен случай. Жена сложила кръстове на печатите на трите бюлетини, които получила. Наложило се да й дадат нови и да й обяснят как се процедира.

"Изборите минават спокойно. Нямаме проблеми. При нас до 17 часа гласуваха 93-ма души от 576 регистрирани", коментира председателят на 47-а секционна избирателна комисия Николай Манолов.

Други от От Пловдив

Ральо Ралев осъди страната ни за 5200 евро в Страсбург, погазена е презумпцията му за невинност за подкупа

Бившият кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев е спечелил дело срещу страната ни в Европейския съд по правата на човека в Страсбург и на днешното си заседание правителството е одобрило

Няма алкохол в кръвта на Кристиан, който се заби в дърво с джипа си и загина заедно със спътница

В кръвта на 21-годишния Кристиан Екмекчиян, който причини зверска катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив и загина заедно с возещата се на предната седалка Теодора Николова, на 20 г., няма алкохол

Бившият районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев става заместник на окръжния

Двама нови заместници има окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева и това са Чавдар Грошев и Георги Гешев. Решението за преназначаването е на Прокурорската колегия на ВСС

Продължава битката за живота на ранените след тежката катастрофа в Пловдив

Продължава битката за живота на 22-годишните момче и момиче, които са се возили на задната седалка на джипа, катастрофирал в Пловдив. Те остават за лечение в УМБАЛ "Свети Георги"

В различни дни погребват Теди и Кристиан, експертизата с колко е карал джипа и бил ли е дрогиран може да се забави с месеци (Обзор)

Проверяват дали е бил правоспособен водач, след като са му отнели 27 контролни точки Като малък искал да става полицай, тази година прекъснал следването си заради слаб успех “Ето го нашето полицайче

>