Домашни френски макарони с крем розе

27.10.2023 13:35 Анатолий Попов
Красив розов цвят на малина. Ароматът е комбинация от червени горски плодове и тиолови аромати. Вкусът е сочен, с добра структура и дължина на обема. Много добра хармония, елегантен и свеж плодов финал. Виното е вкусно самостоятелно, както и с най-разнообразни храни - вегетариански блюда, руска салата, азиатска кухня, паста, пица, риба, раци, пилешко, свинско, агнешко, пернат дивеч, избрани меки и средно твърди сирена. Сервира се охладено

Френският макарон се приготвя от белтъци, пудра захар и смлян на прах обелен бадем. Сладкото изкушение се пече в специална тава. Готовите черупчици се слепват, като между тях
се нанася крем или сладко. Вкусовете и цветовете могат да бъдат най-различни.

Какво ви е необходимо: 3 белтъка, които са престояли поне 2 дни в хладилник; 125 г фино смлени белени бадеми (бадемово брашно); 25 г пудра захар; 200 г кристална захар
За крема: 5 с. л. сметана; 2 с.л. розе; 175 г бял шоколад

Kabile ROSE Syrah

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В кухненски робот смелете бадемовото брашно и кристалната захар. Пресейте след това през ситно сито, за да се отделят едрите частици.

Стъпка 2
Разбийте белтъците с миксер до удвояване на обема им. Прибавете пудрата захар и разбивайте до получаване на въздушна целувчена смес.

Стъпка 3
Към белтъците постепенно прибавяйте от сместа с бадемовото брашно и захарта, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес. Ако решите да приготвяте цветни макарони, добавете боята още в началото на смесването. За оцветяването можете да използвате суха или гел боя.

Стъпка 4
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате форма за макарони, застелете тава с хартия за печене и очертайте с молив кръгове с диаметър около 4 см. Обърнете хартията, за да не остане молива по сладките.

Стъпка 5
Шприцовайте сместа и оставете на стайна температура за около 30 мин.

Стъпка 6
Загрейте фурната на 150°С и печете макароните максимум 15 мин.

Стъпка 7
Затоплете сметаната и розето до степен на кипене. Махнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте добре и оставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Стъпка 8
Извадете макароните от фурната и ги оставете да се охладят напълно. След това ги слепете два по два с пълнеж от бял шоколад и розе.




 

 

 

 

Други от От страната и света

Заради вярата си Михал взел златен кръст и икона от жената, която уби, за да се върне в затвора (обзор)

Рецидивистът искал да изнасили 77-годишната Стоименка, но се отказал, защото нямала пулс Михал Ценков, убил 77-годишната жена в София, искал да я изнасили

Десислава Радева показа на политиците, че добра кауза може да ги обедини - събра ги за даровити бедни деца (Обзор)

Актьори се борят да оцелее уникалното училище в Русаля, вземат хлапета от полусъборени къщи и обори Учат ги и на рисуване, музика, танц, театър  Политици от всички институции и цветове събра

Благомир Коцев: Ограничаването на правомощията ми е наказателна акция на „Възраждане“, ГЕРБ и ТИМ

"В Общинския съвет има коалиция, която отдавна иска да ограничи моите правомощия - Бойко Борисов събра „Възраждане", ГЕРБ и ТИМ в една група. Днес сте заедно

За първи път избран за депутат е в ареста. Прокуратурата: Ще дадем възможност на Джейхан Ибрямов да положи клетва

Подобна ситуация не е имало в последните 34 години и не е ясно какво ще стане след това Според конституционалиста Орлин Колев трябва да се внесе ново искане за снемане на имунитета

Шефът на ВАС Георги Чолаков по пътя на Сарафов – май ще е временен председател (Обзор)

3-ма кандидати за конституционен съдия от съдебната квота, в петък Общото събрание на двете върховни съдилища избира един Председателят на ВАС Георги Чолаков, чийто мандат изтича на 22 ноември

>