"Берое" шокира "Локо" (Пд) с 2:1 на "Лаута" (Снимки)

20.10.2023 21:16 24 часа Пловдив онлайн
Капитанът на "Локомотив" (Пд) Димитър Илиев атакува вратата на "Берое". Снимки: Lap.bg
Нападателят на "черно-белите" Георги Минчев се бори с противников футболист.
Играчите на "Берое" доминираха на земята и във въздуха.

 "Берое" поднесе голямата изненада в 14-ия кръг на efbet Лига, побеждавайки като гост с 2:1 лидера "Локомотив" (Пловдив).
Домакините  притиснаха съперника от началото на срещата.

В 5-ата минута обаче Херхе Сегура пропусна да се разпише на празна врата. Две минути по-късно стражът на гостите Родриго Ачинели отрази удар на Джовани. Беройци се браниха упорито и разчитаха на контраатаки. В 27-ата минута Хорхе Сегура върна топката към Динко Хоркаш. При опита си да изчисти топката вратарят на "черно-белите" уцели тялото на съотборника си, но за радост и на двамата топката не влезе във вратата. Две минути по-късно обаче гостите поведоха с гол на Вини Трибуле, който се разписа за 0:1 след центриране от ъглов удар и разбъркване пред вратата на локомотивци. В средата на втората част "черно-белите" фенове започнаха да скандират "Оставка" по адрес към ръководството на БФС.
Домакините реагираха и в 39-ата Джовани стреля от границата на наказателното поле, но уцели тялото на противников защитник. Последва бърза атака на беройци, при която Вини Трибуле излезе сам срещу Динко Хоркаш, но вратарят на "смърфовете" изби удара му. В 43-ата минута Вини Трибуле подаде на Леандо Годой който прониза за втори път вратата на съперника. Попадението му беше отменено заради засада. Съдията Мартин Великов обаче видя ситуацията на системата ВАР и призна гола. Така гостите се оттеглиха на почивка с два гола преднина.
Домакините започнаха по-активно второто полувреме. В 51-ата минута Бабакар Дион стреля, но топката срещна тялото на противников играч. Седем минути по-късно Петър Андреев центрира към Димитър Илиев, който обаче прати коженото кълбо в аут. В 60-аата минута Георги Минчев стреля неточно от удобна позиция.
В 69-ата минута Енцо Ойос от "Берое" пропусна да се разпише от удобна позиция. Локомотивци продължиха да натискат до края на срещата.

Във втората минута на продължението на редовното време Георги Минчев уцели гредата с изстрел от пряк свободен удар. Три минути по-късно той подаде на Димитър Илиев, който намали на 1:2. За изравняване обаче не остана време.

Други от Футбол

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на

Наказаха солено "Ботев" Пд след финала за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Ботев" (Пловдив) с близо 10 000 лева глоби и предупреждение за лишаване от домакинство за провинения на феновете по време на финала за купата на България срещу

След инвестиция от нови 33 млн. лв. стадионът на “Ботев” (Пд) ще приема мачове и от Шампионската лига

Средствата са осигурени от държавата, а до края на юни местният парламент ще реши дали да обяви конкурс за нов строител, или ще се довери на сегашния Обследват нуждата от монтиране на система за

>