Кристиан Костов: Исках да се откажа от музиката, но песен на Kamal. ме върна към нея

06.10.2023 03:00 Мария Райчева
Кристиан Костов се занимава с музика от съвсем ранна детска възраст. СНИМКА: СЕРГЕЙ НЕМОВ
СНИМКА: АЛИСИЯ ПАСТОРВА

Детето чудо Кристиан Костов едва на 17-годишна възраст донесе на България престижното второ място на конкурса Евровизия. Две години по-късно участва в най-популярното риалити шоу за певци в Китай - Singer, и се превърна в истинска сензация там. В момента вече 23-годишният Кристиан живее в Испания, където продължава да записва нови песни, които създава в тандем с брат си. На 5 октомври ще излезе официално видеото към най-новата му песен Mine, която вече се върти в музикалните платформи. От Испания талантливият певец разказа кои са 10-те любими песни, които му носят различни емоции.

1. Franc Ocean - Godspeed

Всеки път, когато имам чувството, че нещо не е наред, не ми се получават нещата и не знам какво да направя, за да се почувствам по-добре, си пускам песните на Franc Ocean. Неговата музика е като лекарство за болката в душата ми. Мога да го слушам 24 часа, седем дни в седмицата, а Godspeed ми е любимото му парче.

2. Troye Sivan - Rush

Troye Sivan го слушам и следя от 2014 година и винаги ми е бил идол. Прекрасен човек с глас, който звучи като мед. Rush е главният сингъл от новия му албум, който още не е издаден, но вече е най-успешното му парче. Както хората пишат в социалните мрежи: “Не знам как е направил тази песен, но не мога да спра да я слушам и да танцувам!”.

3. Laufey - From The Start

За това момиче мога да говоря дълго, но не тук. Тя е сензация и песните ѝ са прекрасни. Дори и да не харесвате джаз или соул музика, много ви препоръчвам да изслушате няколко нейни песни, обещавам ви, че няма да ви разочарова! Аз най-много харесвам парчето From The Start.

4. Kamal. - blue

По време на ковид в един момент мислех да спра да се занимавам с музика, защото имах много бизнес загуби покрай това, че имах планирано турне в Европа и Китай, но се наложи да отменим всичко и това беше много натоварващо, особено емоционално. Точно Kamal. с парчето му blue ме вдъхнови да не спирам, любовта ми към музиката е прекалено голяма. Мерси, Камал!

5. SZA - Good Days

SZA е артистът, когото можеш да пуснеш във всяка ситуация. Буквално има песни, подходящи за всичко, и ако не знаете какво да пуснете на колоната, когато сте в нова компания или пътувате в колата - просто пускайте SZA и всичко ще е топ. Good days е мой личен фаворит и много често я слушаме с майка ми и пеем заедно с нея.

6. Tai Verdes - Нow Deep?

Tai е един от много изпълнители, за които не знаех нищо, видях го в Instagram Reels и бях изключително впечатлен. Много е добър, ако сте активен потребител на Reels и гледате много видеа на артисти, със сигурност сте чували за него. How Deep е перфектно парче за среща с любимите ви хора.

7. Ryan Beatty - Bruises Off The Peach

Може би не знаете, но аз не съм само певец, а съм и композитор и в момента съм фокусиран именно върху това. Искам хората да се чувстват по същия начин, слушайки мои песни, както аз се чувствам, слушайки него. Невероятен текстописец, вокалист и музикант.

8. Gen Hoshino - Comedy

Не е тайна за никого, че съм голям фен на аниме и съм гледал повече от 300-400 различни сериали и филми, даже малко разбирам езика им. В този топ 10 избор на песни, които слушам в момента, нямаше как да не сложа поне една песен от някое аниме, защото това е много голяма част на живота ми и е нещо, което ме прави по-щастлив. Comedy е парче от аниме Spy x Family.

9. Kristian Kostov, VOSTOK - Iris Много се гордея с това, което създавам, защото наистина се старая и положих много усилия за всеки един проект. Но като всеки артист и аз си имам любимо парче и то е Iris. Ако трябваше да опиша себе си с една песен - по-подходяща от Iris няма да намеря, т.е. Iris е аз. Надявам се да ви хареса!

10. ROSALIA - Reniego.

Доста мислих коя песен да сложа последна в този списък, исках да е сантиментално. За много хора 2022 година е била изнурителна, трудна, хаотична, аз съм един от тях. Не знам как се случи така, но през октомври миналата година се преместих в Испания и не мога да опиша колко съм благодарен за тази възможност и хората тук. Това е много важен период в живота ми, заради това реших да завърша списъка с песен на испански. Rosalia е също една от най-любимите ми певици и нямам терпение да я видя на живо.

Други от Възход и падение

За ЧРД кметът на Бургас Димитър Николов излиза сред природата със сина си

Кметът на Бургас Димитър Николов ще разпуска днес в почивния си ден след натоварения график през седмицата. Както винаги, морският градоначалник не подвива крак от понеделник до петък

Ивет Лалова празнува най-щастливия си юбилей

Една от най-бързите бели жени в света - Ивет Лалова, празнува най-щастливия си юбилей. До нея за първи път ще бъде Тиаго - нейният първороден син, който се роди преди около месец

На 18 рожден ден имат

Димитър Николов, кмет на Бургас Ивет Лалова, европейска шампионка по лека атлетика Проф. Атанас Славчев, пианист Калина Константинова, депутат в 49-ото НС

“Сашко, кажи чао на каките и да си тръгваме” – след 130 целувки ергенът си остана ерген

В мрежата обявиха майка му за победител в риалитито “Сашко, кажи чао на каките и да си тръгваме; Ергенът избра да остане при мама; Ама най-много си обичам мама

Искане за ДНК проба от актьора Ален Делон е внесено в швейцарски съд

Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, е поискала от съд в Женева да назначи разреши да бъде взета ДНК проба от звездата на френското кино, предаде АФП

>