Мъжът, държал бившата си, майка й и техен съсед за заложници, се обесил с връзка от маратонка

05.10.2023 17:08 Антоанета Маскръчка
Това е мъжът, който се барикадира и взе бившата си и майка й за заложници Кадър: Facebook/Ceci Eva

41-годишният Цветелин Цеков, задържан в ареста в Благоевград, се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Това е установено днес в 15,40 часа при извършване на рутинна проверка на помещението за задържане. 

Той е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил на дело в Окръжния съд в Благоевград. Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане той е получил чифт маратонки. Служителят, който отговаря за багажа, обаче е допуснал маратонките с връзки на тях, което е нарушение. 

Тялото е транспортирано за аутопсия. Началникът на областната служба за изпълнение на наказанията е назначил проверка по случая. 

Както "24 часа" писа, Цветелин Цеков беше задържан, защото във вторник простреля бащата на бившата си приятелка и в рамките на няколко часа държа за нея, майка й и техен съсед за заложници в къщата им във село Вълково. 

Други от От страната и света

Студентка - кореспондент на bTV спечели наградата на фондация "Радостина Константинова"

Кореспондентът на bTV в Бургас Елеонора Дъбова спечели първа награда в конкурса на фондация „Радостина Константинова".  Управителният съвет на фондацията реши

Откриха канабис в дома на 64-годишна в Добрич

Намерени са канабис и амфетамин при проверка жилища в Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 16 май, около 17 часа е извършена проверка на частен имот в град Добрич

77-годишен мъж е задържан и обвинен за убийството в село Новачене

Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан за убийството в село Новачене. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова

Погнаха нарушители, замърсили улица в село Бистрица

При извършване на разрушителни дейности на сграда в софийското село Бистрица е допуснато замърсяване на уличното платно и част от тротоара на ул. „Никола Крушкин-Чолака"

Електрически скутер за 15 годишно българче, написало най-хубавото писмо до бъдещето

Електрически скутер получи Георги Димитров от Варна, чието писмо бе класирано от журито на първо място в националния етап на международен епистоларен конкурс за млади хора

>