Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Ивайло Старибратов: Имам един приоритет - да направим по-добър живота на пловдивчани

24.09.2023 18:30 Ваня Драганова
Кандидатът за кмет на Пловдив Ивайло Старибратов с лидерите Христо Иванов и Кирил Петков.
Ивайло Старибратов и Кирил Петков
Депутатът Манол Пейков (правият на преден план), който също беше спряган за кандидат за кмет, изцяло подкрепя Ивайло Старибратов.

                                                                                                    "В последната седмица много хора ме питаха кои са моите приоритети и искаха да изброя 10 от тях. Аз нямам 10 приоритета, имам един-единствен и той е да направим по-добър живота на пловдивчани, по-лек и по-смислен." Това каза при представянето си като кандидат за кмет на Пловдив Ивайло Старибратов, зад когото стои коалицията ПП-ДБ.  Той подчерта, че Пловдив се е развивал, когато беше Европейска столица на културата, но след това е започнал да запада. 

Старибратов изброи ангажиментите, които поема като кандидат за кмет: градската инфраструктура, да няма задръствания, да има нормален транспорт; дигитализацията; чистотата, което включва не само въздуха и зелената среда, а и отношенията между хората и прозрачността;  образование, което да задоволи глада на бизнеса за кадри; и целенасочена работа в културата и туризма.  "Много е важно е не само да мислим какво ще  направим. Ще перифразирам Стив Джобс, който казва: "Имам идея, но какво от това. Искам нещо да свърша, но какво от това. Важното е да горя в това, което правя, и наистина да съм ангажиран до край", завърши Старибратов.

За събитието бяха дошли лидерите на коалицията Кирил Петков и Христо Иванов. "Ивайло Старибратов е общественик, преди да стане политик. Той е отборен играч, не е човек, който казва: "Аз, аз аз", заяви Кирил Петков. Христо Иванов добави, че Пловдив има потенциала от този град да бъде променена цялата страна, защото може да стане втори център на националното развитие. "Ивайло Старибратов е естественият кмет на Пловдив", каза лидерът на "Да, България". За Старибратов говори и депутатът Манол Пейков, който също беше спряган за кандидат за кмет, но сега твърди, че у него "няма и една хилядна неудовлетворение". "Ивайло е човекът, който може да реализира моите мечти", категоричен беше Пейков. 

Кандидатите на коалицията за районни  кметове ще бъдат представени по-късно.   

                                                                                                                                                                  

Други от От Пловдив

Окончателно: 32 г. затвор за убийците на клошаря Лалко на Джумаята в Пловдив

В продължение на 10 минути биячите нанесли 20 удара по несретника, като вдигали  и изправяли тялото на жертвата Общо 32 години затвор получиха Кирил Стоянов и Цанко Петрунов

Гросмайстор Виктория Радева: Сега в България не е време за експерименти, ГЕРБ са сериозна партия

Гросмайстор Виктория Радева е европейска шампионка с отбора на България през 2023 г., 3 пъти републикански шампион за жени, 11 пъти  - за девойки, и е печелила много други състезания

Емили Тротинетката празнува рожден ден в чужбина през юли, не може да се яви в съда

Отложиха делото за вързаното като куче момче заради болен адвокат "На 9 юли ще бъда извън страната, ще празнувам рождения си ден", с този аргумент познатият като Емили Тротинетката Даниел Йорданов

Аварии по мрежата оставиха без вода мнозина в Пловдив и региона

Много жители на Пловдив и региона останаха тази сутрин без вода заради аварии по мрежата. За проблемите съобщиха от ВиК. В областния център пресъхнаха чешмите на живеещите на булевардите "Дунав"

Моторист и шофьор пострадаха при катастрофа на "Коматевско шосе" в Пловдив, движението е блокирано

29-годишен моторист и възрастен шофьор на автомобил пострадаха при катастрофа, станала тази сутрин на "Коматевско шосе" в Пловдив. За инцидента съобщиха от групата "Забелязано в Кючука"

>