Борисов издигна Костадин Димитров за кандидат-кмет на ГЕРБ в Пловдив (Обновена, видео)

24.09.2023 09:35
Бойко Борисов обяви за кандидат–кмет на Пловдив Костадин Димитров (вляво от него). Снимки: Ваня Драганова
Костадин Димитров

Той е тих и мълчалив, успешен районен кмет на "Тракия", изтъкна лидерът на партията

Кметът на район "Тракия" Константин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив. Обяви го лично лидерът на партията Бойко Борисов пред актива в града.

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет е на район "Тракия" три мандата", изтъкна Борисов. 

И се обърна към пловдивчани да дадат доверието си на ГЕРБ. "Има с какво да сравнявате в последните три години. Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенно правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", посочи Борисов.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви 48–годишният Димитров.

Според него жителите на "Тракия" се притесняват, че няма да е кмет на този район вече. "Опитах се да реша много проблеми там. Сега на ход е да спечелим доверието на пловдивчани. Изготвяме програмата и ще се запознаете с моя отбор", допълни Димитров.

Той е математик и спортист по таекуондо. Вицепрезидент е на федерацията. Роден на 5 юни 1975 г. в Пловдив. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Работил е в частния сектор. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуондо. Дългогодишен треньор и спортист. 

При едно от посещенията си в Пловдив през февруари, когато Борисов се разграничи от настоящия кмет Здравко Димитров, той спомена името на Костадин Димитров. Управленската му кариера започна в мандата 2007–2011 година, когато за първи път стана заместник–кмет на район "Централен". След това беше назначен от Иван Тотев за кмет на "Тракия", а в последните два мандата е мажоритарно избиран в същия район.

Борисов каза, че има шест много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.

Той препоръча в Пловдив да се води позитивна кампания. "Това е интелигентен град, хората ще видят направеното и на какво може да се разчита", добави лидерът.  Програмата на Костадин Димитров ще бъде представена допълнително, но Борисов изброи 3 основни приоритета - изграждането на нов мост над Марица, довършването на Околовръстното и на стадионите на отборите "Ботев" и "Локомотив". "Ще показвате на хората пътя Пловдив - Асеновград и ще им казвате, че и Околовръстното ще изглежда така", даде указания Бойко Борисов. И допълни, че в кампанията не трябва да има обиди, особено между партньорите в некоалицията, "за да имаме мнозинство и след като се върнем след 3 седмици ваканция в парламента". На въпрос на "24 часа", ако срещу кандидата на ГЕРБ за Пловдив на балотажа не е претендентът на ПП-ДБ, а друг, очаква ли преливане на гласове от партньорите си на национално ниво, Борисов отговори: "Ние ще ги подкрепим навсякъде."

От досегашните районни кметове в надпреварата отново влиза само Георги Стаменов на "Централен". Останалите кандидати са: Георги Гатев - за "Тракия", Емил Русинов - за "Източен", Ангел Славов за "Западен", Атанас Кунчев - за "Южен", и Илиян Лалев -  за "Северен". Водач на листата ще бъде Костадин Димитров, след него е досегашният председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев. На избираемото пето място в листата се завръща Радослава Ташкова, която беше зам.-председател на местния парламент в мандата 2015-2019 г. На девета позиция от гражданската квота е Слави Георгиев, който досега беше независим съветник. 

След представянето документите за листата и кандидатите бяха внесени в Общинската избирателна комисия.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Други от От страната и света

Продължават протестите заради новата организация на движението в София

Протестите за новата организация на движението в центъра на София продължават и днес. Вече няколко седмици недоволни граждани протестират, след като по време на великденските празници бяха извършени

46 000 зрелостници на матура днес, най-много - по английски

Близо 25 000 гимназисти се очаква да положат днес втора задължителна матура по профилиращ предмет, а около 21 000 да се явят на държавен изпит за придобиване на професионална квалификация

Таксиметровите шофьори започват безсрочен протест

Недоволството на бранша на шофьорите на таксита в София започва още днес. То започна миналата седмица с автошествие, но от днес протестът им става безсрочен и ще обхване всички 131-а таксиметрови

Трафикът в участък от "Тракия" - само в едната лента заради ремонти

От 9 ч днес до 9 ч.на 22 май водачите трябва се движат с повишено внимание между 55-и и 54-и км на автомагистрала (АМ) „Тракия" в посока София поради частични ремонтни дейности на настилката в

Само в "24 часа" на 20 май - За 17 години в ЕС – платихме 9 млрд. евро вноски, а получихме от Брюксел 30 млрд.

В "24 часа"  днес четете още: За 17 години в ЕС – платихме 9 млрд. евро вноски, а получихме от Брюксел 30 млрд. Кабинетът ни е с кратък хоризонт, но хората не отлагат живота си до избора на редовен

>