Иван Шишков: Президентът Радев няма как да ме подкрепи, ако се кандидатирам за кмет на София

22.08.2023 15:55
Иван Шишков Кадър: Нова нюз

Не съм взел решение да се кандидатирам за кмет на София, а и президентът Румен Радев няма как да ме подкрепи политически, ако го взема. Естествено би могъл да ме подкрепи лично, така както биха направили моите приятели.

Това разяснение внесе пред "24 часа" бившият служебен министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков. Думите му поясниха сутрешно изказване от Шишков пред Нова нюз.

Сутринта в телевизионно интервю той обяви, че има желание да се кандидатира за кмет на София. И добави, че вероятно държавният глава ще го подкрепи.

За да се кандидатирам, трябва да имам възможност и за листа с общински съветници, а в момента законът не ми дава това право, обясни пред "24 часа" арх. Шишков. Той не искал и да е кандидат на партия, а да се яви на изборите за кмет като експерт.

"Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик. Искам честно и експертно управление на София, ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен", коментира Шишков.

Други от От страната и света

Джанет Йелън ще призове САЩ и Европа да използват заедно замразените руски активи

Американският министър на финансите Джанет Йелън се очаква да призове Европа и САЩ да застанат заедно срещу руската агресия и иранската "подкрепа за тероризма"

БНБ затегна правилата за отпускане на ипотечни заеми

Задължи всички банки да дават заем при спазване на 6 задължителни критерия и да се отчитат на всеки три месеца На поне 6 критерия трябва да отговаря всеки, който иска да получи ипотечен заем

Амал Клуни, съпруга на холивудския актьор, събирала доказателства срещу Нетаняху

Амал Клуни, съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни, е събирала доказателства срещу премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  В понеделник Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за

200 лева глоба за камиона, който се вряза в къща в село Баница

200 лв. глоба е санкцията за шофьора на тира, който вчера едва не събори къща във врачанското с. Баница, съобщиха от полицията. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни

Социалната комисия отхвърли решението на НОИ за вдигане на пенсиите с 11%

Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението на "Продължаваме промяната - Демократична България" за задължаване на представителите на Министерски

>