"Академик" (Пловдив) запази три от звездите си

15.08.2023 11:15 24 часа Пловдив онлайн
Томислав Минков остава в "Академик" (Пд). Снимка: "Академик" (Пловдив).

Трима от най-важните баскетболисти на "Академик" (Пд) остават в състава и за следващия сезон. Това съобщиха от ръководството на клуба. 

 Българинът Томислав Минков ще започне четвъртия си сезон в отбора. Избраният за "играч на сезона" от феновете на тима се присъедини към състава през 2020г. като реализатор на юношеското първенство до 19г. с 21.7 точки. През изминалия сезон той записва средни показатели от 10.2 точки, с 62.1% успеваемост и 3.4 борби за  33 мача в Национална баскетболна лига.

Американецът  Джейлън Минет ще играе за пловдивчани и през новото първенство. Той се присъедини към състава през декември миналата година и записа средни показатели от 10.5 точки при 36.4% от зоната за три точки, 1.9 бори и 1.8 асистенции в 24 мача от Национална баскетболна Лига.

Центърът от САЩ Тайлър Криймър също остава в "Академик" .

През изминалия сезон той  записа средни показатели от 8.0 точки при 61.2% успеваемост и 6.4 борби за 25 мача за пловдивчани.

"Академик" (Пд)  привлече опитния гард Николай Маринов. Сърцатият плеймейкър беше водещ играч на  "Спартак" (Плевен) през последните пет сезона. Преди това играе за родния "Балкан" (Ботевград), "Чавдар" (Троян) и "Академик" (Благоевград).

Други от Баскетбол

Гаджето глези Везенков с пълнени чушки в САЩ

Дори и в далечна Америка, Александър Везенков хапва любимите си пълнени чушки. Едно от традиционните български ястия е сред най-харесваните от родната звезда в НБА

Победата за историята! България постави на колене световния шампион в баскетбола Германия!

Да победиш световен шампион в какъвто и да е спорт си е за признание. А, ако е неговото име Германия, това граничи с илюзията. Е, баскетболният тим на България сътвори най-голямата сензацията в този

Българска вечер в Чикаго, но Везенков отново не игра

Над 300 българи направиха агитка на мача "Чикаго Булс" - "Сакраменто Кингс" на Александър Везенков, но той отново не игра заради контузията си. Звездата на българския баскетбол обаче им отдели време

Везенков остава в “Сакраменто”

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, изглежда, няма да смени отбора си в НБА. Спортист №1 у нас за последните 2 години през лятото премина в “Сакраменто”

"Академик" (Пд) спечели първия си мач за годината

"Академик" (Пд) започна чудесно годината и записа домакинска победа над "Шумен" с 84:76 в среща от 15-ия кръг в Sesame Национална баскетболна лига при мъжете

>