Плач и много скръб за убития Митко на поклонението в Стамболийски (допълнена, снимки, видео)

05.08.2023 09:56 Радко Паунов
Снимки на Митко са поставени до белия ковчег.
Отиде си хубавото ни момче, плаче Петра Джегурова.
Венецът със снимката на Митко.
Кръстът, който ще бъде поставен на гроба на Митко.
Първо най-близките минават да се простят.
И баба Мария Дочева, роднина на момчето, пристигна на поклонението.
Непрекъснато прииждат хора от Стамболийски и Цалаципа.

Този звяр трябва да си намери мястото!, категорични са опечалените за убиеца

"Митееееее, бабо! Къде отиваш, чедооо!".

Така нареждаше над белия ковчег на 24-годишния си внук Димитър Малинов неговата баба. Много плач и скръб има в ритуалната зала на траурния парк в Стамболийски, където изпращат в последния му път младежа, който беше жестоко убит.

"Този звяр трябва да си намери мястото!", отсече Стоянка Ленгерова, роднина на момчето.

Жени с проходилки и много младежи с цветя мълчаливо стоят пред ковчега. До него са поставени снимки на Малинов.

"Отиде си хубавото ни момче", плаче и 74-годишнатна Петра Джегурова, която е сестра на бабата на Митко.

 "Ще се борим за него, няма да оставим нещата така", отсече дъщеря й.

"Протестите ще продължат, докато шефът на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев сам не си подаде оставката за некадърното разследване. Ще искаме законодателни промени, които да гарантират по–високи присъди за съучастниците", категоричен е чичото на момчето Пенчо Малинов.

Докато чакат да се поклонят, хората гневно коментират случая. "Всичко са знаели в полицията, щом са успели да ги предупредят да скрият наркотиците и онзи да избяга", казват те.

"Само да ги изкарат от ареста онези двамката, ние знаем какво да правим с тях", заканват се мъже. И не могат да си обяснят що за приятели са му били близнаците Валентин и Борислав. "До обяд Митко е помагал на единия да боядисват оградата. А след като са го убили и заровили като куче, два пъти са ходили да проверяват дали е умрял", редят хората.

Петранка Георгиева, братовчедка на бащата на Димитър, е категорична, че убийците са трима, а не само Рангел.

Непрекъснато прииждат хора от Стамболийски и Цалапица да се сбогуват с Митко. Погребението му става на 16-ия ден, откакто беше жестоко убит. Снощи тялото е било освободено от Съдебна медицина.

Майката Атанаска Бакалова не е на себе си и само плаче и нарежда. Бащата Недялко също е съкрушен от загубата на момчето си.

"Коварната смърт го отне завинаги и ни потопи в неутешима скръб. Завърши много рано един живот", пише в некролога.

Тялото на Малинов беше открито седмица след изчезването му на 20 юли в близост до сметището в Цалапица. Обвиняем за смъртта му е Рангел Бизюрев от същото село, който обаче е успял да напусне страната и се издирва в Германия. Според прокуратурата след убийството близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови са помогнали на Бизюрев да зарови трупа и после да избяга. Те са в ареста. Хората от Стамболийски и Цалапица обаче подозират, че те са и съучастници в престъплението, и протестират всяка вечер.

Заради пропуски в разследването беше отстранен шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката и на началника на Районното в Стамболийски, но на този етап той отказа да напусне поста.

Други от От страната и света

И днес граждани протестират заради промените на движението в центъра на София

Днес се очаква за трети ден граждани да блокират кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. Фритьоф Нансен" в знак на протест.  Причината за недоволството е новата организация на движение в района

Първи Ден на победата без Паметника на Съветската армия, той още е на парчета (Видео с дрон)

Фигурите чакат 2,5 млн. лв., за да ги реставрират И пред празния постамент днес полицията чака русофили срещу агитки на противници За първи път София ще е без Паметника на Съветската армия в Деня на

Само в "24 часа" на 9 май - Соларите изместиха ядрената централа, трети ден дават 50% от тока ни

Само в 24 часа на 9 май може да прочетете:  Близо 80% асансьорите в България са над 50 г., скоро няма да има кой да ги поддържа Синът на Андрей Луканов - Карло

Няма да станете шеф, като чакате за мястото на шефа

Това не е никакъв план, а голяма грешка, твърдят експертите по кариерно развитие "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие

Монтана е домакин на националното шахматно турне "Асеневци"

KAMEЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци". Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за

>