Богдана и Стефан разказват живота си в Пловдив с автограф, а после пеят

27.07.2023 12:57 24 часа Пловдив онлайн
Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпеят вечните си хитове пред пловдивчани.

Два дни преди концерта им, представят своите биографии и срещи със световни имена

Два дни преди големия концерт на Античния театър в Пловдив на 7 август, където Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпеят вечните си хитове, ще посрещнат почитателите си в хотел до Епископската базилика, за да представят двойната си биографична книга „Безнадежден случай“. Тя е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

„Мисля, че се получи добро издание, в което се оглежда нашият дълъг съвместен живот и творчески път“, каза Богдана Карадочева.
За премиерата на книгата на 5 август от 18 часа Богдана и Стефан готвят специална изненада за почитателите си. Входът е свободен, публика ще бъде допускана до запълване на местата.

„Безнадежден случай“ включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на снимката от корицата и новата фотосесия на двамата изпълнители е Костадин Кръстев-Коко.

Книгата носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Тя обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

„Познават се от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство. Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има съдбата. Той е създал едни от най-хубавите български песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители“, пише Тошев.

В „Безнадежден случай“ певицата с кадифения глас си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето „Распутин“ и елегантното кафене „Фукетс“, за бохемския живот в Париж, за цената да бъде част от музикалния живот на френската столица.
Разказват за незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други. Макар Париж да й оставя спомени от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман, по повод снимките на „Париж на Богдана“ и завръщането й във френската столица 40 години по-късно певицата споделя: „Париж не беше Париж. От „Шан-з-Елизе“ си бяха тръгнали аристократизмът и елегантността на 70-те години. Времената днес са други. Моят Париж никога не спеше.“

Въпреки възможностите за кариера и успехи в чужбина, Богдана Карадочева остава в България – специално разказва и за митингите от 90-те години. Не обичам патетиката и патриотарството, но обичам България, както обичам детето си – може да ме дразни, да ми къса нервите, да ме вбесява, ама и детето ми, и България са си мои!
Богдана и Стефан ще изпият в Пловдив на 7 август вечните си хитове.Сред специалните гости на концерта им са Васил Найденов, Братя Аргирови, Вариант Б, Саша Александрова, Артур Надосян.

Други от Афиш

Яйца и концерти ни готвят по празниците в Пловдив - ето програмата

Боядисване на яйца и много концерти включва великденската програма, подготвена за празничните дни в Пловдив. Кулминацията е на 6 май, когато на площад „Стефан Стамболов" до шадравана с пеликаните от

От 450-те хита на Стефан Диомов само 23 ще звучат в мюзикъла “Здравей, как си, приятелю”, но подбрани с любов

Премиерата ще е на 20 и 21 април в Музикалния театър От над 450-те песни, които е написал Стефан Диомов, диригентът и аранжор Георги Милтиядов е подбрал първоначално около 40 от най-известните хитове

Великият китарист Ингви Малмстийн ще изнесе концерт в Пловдив на 20 юни

Един от най-великите китаристи на всички времена Ингви Малмстийн ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив. Шоуто му е на 20 юни. Големият изпълнител  е икона на рок музиката

Eто програмата на Държавна опера-Пловдив до края на март

Ето програмата на Държавна опера-Пловдив до края на месец март. "Дон Карлос" 22 март, петък,  19 часа  Дом на културата "Борис Христов Диригент - Григор Паликаров Солисти - Александър Носиков

Световно сопрано дава старт на OPERA OPEN в Пловдив, обещават много силен фест

Васко Василев и Соня Йончева също ще участват Световното сопрано Аида Гарифулина ще е звездата на тазгодишното издание на OPERA OPEN в Пловдив, обяви ръководството на музикалната трупа

>