Дължиш ми единствено да бъдеш щастлива, казва проф. Марков, помогнал на пациентка да има деца след 7 г.

16.07.2023 08:54
проф. Димитър Марков

За 10-а поредна година читателите на “24 часа” попълниха лигата на “Лекарите, на които вярваме” и имената на медиците ще са в новото издание на алманаха, който скоро ще бъде на пазара. Номинирани са изявени специалисти със значителни медицински постижения, с добри практики и опит в отношенията си пациентите. Експертите на редакцията верифицираха описаните случаи. “24 часа” ще ви запознае с най-вълнуващите пациентски истории.

Той е перфектен професионалист и добър човек, разказва Боряна Димитрова, която се радва на близнаци

След седемгодишна борба да забременее и шест неуспешни инвитро процедури Боряна Димитрова среща надеждата в лицето на проф. Димитър Марков. Той е акушер-гинеколог и управител на Медицински център “Марковс”.

“Срещнах проф. Марков през септември 2020 г. Благодарение на него през септември следващата година седмият ми опит да забременея вече бе успешен”, разказва Боряна две години след появата на близнаците ѝ.

За пациентката специалистът е не само перфектен професионалист, но и много добър човек.

Проф. Марков проследява безвъзмезно рисковата ѝ бременност през цялото време.

“Бях на 39 години, бременността бе рискова, защото имах придружаващи проблеми от предишни операции. Той обърна внимание на всеки детайл. Благодарение на напътствията му всичко мина безпроблемно”, категорична е майката.

“След всеки преглед го питах какво му дължа. А той отговаряше: дължиш ми единствено да бъдеш щастлива и да гушнеш рожбите си”, спомня си Боряна.

Не само добрите съвети и опит, но и спокойствието на акушер-гинеколога помагат на пациентката да премине през проблемите, докато е бременна.

Боряна се заразява от ковид, когато е в осмия месец, а това допълнително прави бременността рискова

“Много хора се дистанцираха от мен, включително и лекари. Проф. Марков бе единственият, който не се уплаши от това да се зарази. Две седмици след карантината давах положителен тест, но той ме прие за преглед”, разказва пациентката. По думите ѝ той не се е поколебал да я прегледа, за да провери дали всичко е наред с близнаците. За Боряна

увереността, която ѝ вдъхнал, помогнала да роди безпроблемно

Зад увереността, спокойствието и професионализма на проф. Марков стоят години работа. Специализирал е в Белгия, Нидерландия и Франция. Има над 200 научни труда в български и чуждестранни научни издания, както и над 100 участия в конгреси, конференции, симпозиуми и семинари. Член е на Международното дружество по пренатална диагностика и на Управителния съвет на Българското дружество по АГ.

Други от Нашите лекари

Лекари от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив откриха тумори у деца при профилактика в Пазарджик

Дългогодишни проблеми в здравословното състояние на  деца бяха открити при безплатните профилактични прегледи, проведени в Пазарджик под ръководството на началника на Клиниката по детска хирургия към

Кметът на Пловдив с поздравителен адрес до д-р Веселина Кабакчиева от МБАЛ „Медлайн“

Кметът на Пловдив Костадин Димитров изпрати поздравителен адрес на хирурга от болница „Медлайн“ д-р Веселина Кабакчиева. От името на община Пловдив, на вашия пациент Георги Желязков Димитров от град

Проф. Ангелина Влахова е новият декан на Факултета по дентална медицина в МУ-Пловдив

Проф. Ангелина Влахова е новият декан на Факултета по дентална медицина в МУ-Пловдив.  Тя бе избрана след балотаж от 86 делегати  на проведеното днес Общо събрание.  Досегашният декан доц

38 отличници завършват Медицинския факултет в Пловдив

38 отличници завършват с успех над 5.50 Медицинския факултет на МУ-Пловдив, съобщиха от висшето училище. На тях ще им бъдат връчени  грамоти, плакети и стетоскопи на тържествената церемония

Проф. Шивачев остава шеф на детската хирургия в “Пирогов”, нищо че е “скъсан” на изпита (Обзор)

Професорът: Искам да разбера кой е сложил ниската оценка на работата ми. Може да не ми подновят договора Макар да бе “скъсан” на конкурс за шеф на Клиниката по детска хирургия в “Пирогов”

>