Шеф Таралежков от "Мастършеф" си отряза косата за кауза

14.07.2023 11:29 Лили Първанова
Шеф Таралежков без дългата си коса Сника: инстаграм на Таралежков
Преди дни той впечатлява със секси дълга коса Снимка: инстаграм на Таралежков

Шеф Александър Таралежков, който тази есен ще оценява кандидат-кулинарите в новия сезон на "Мастършеф" по Би Ти Ви е предприел сериозна промяна във външния си вид, а именно - отрязал е дългата си коса в името на благородна кауза.


"Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се "развие" косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност", сподели той.
В репортаж по Би Ти Ви от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където шеф Таралежков живее и твори, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на "Little Princess Trust" - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния.

Харизматичният готвач сподели още, че отрязването и каузата с косата намира за интересен експеримент, защото не коства абсолютно нищо - тя ще порасне отново и въпреки това има елемента на нещо, с което се разделяш. Смята, че когато даряваш нещо от себе си, това кара човек да се замисли за много неща и е знак за някаква промяна.


Именно промяната отвежда Александър Таралежков до следващото предизвикателство в живота му - да е част от журито в осмия сезон на "Мастършеф" тази есен по Би Ти Ви.
След като преди 4-5 години той живее за шест месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. "Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение", разказва още той.
В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо.
Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове. Той не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, ще изненадат с вкуса си не само британците, но и българите.
Преди дългоочаквания старт на новия сезон на "Мастършеф" шеф Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.

Други от Възход и падение

Братът на Майкъл Джексън подготвя музей с непоказвани негови картини в Монако

Джърмейн Джексън обяви в Монако проект за музей, посветен на творчеството на по-малкия му брат Майкъл, предаде АФП. Там ще бъдат подредени десетки картини, нарисувани от американския певец

На 5 декември рожден ден имат

Княз Константин-Асен Видински, син на Симеон Сакскобургготски Софи Маринова, певица Нихат Кабил, бивш министър на земеделието Проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право в СУ “Св

Софи Маринова, единствената с 4 поредни дати в "Арена София", днес е с юбилей

Софи Маринова днес празнува своя юбилей на мястото, на което се чувства най-добре - сцената. Тази вечер е и третият от четирите ѝ поредни концерта в зала “Арена София” по случай 50-годишнината

Православен календар за 5 декември, вижте кой празнува имен ден

Преп. Сава Освещени. Преп. Нектарий Битолски (Тип. с. 135) Св. Сава се родил в богато семейство от Кападокия. Той прекарал дълги години в палестинската пустиня

Облачно бяло за 2026 г. - цвят на тишина и рестарт

Изборът на института “Пантон” - в момент, когато се търси оттегляне от дигиталния шум Цветът на тишината, но и на рестарта - това е облачното бяло, което институтът “Пантон” обяви за еталон на 2026 г

>