Съпругата на Гунди празнува 80 г. с младите Георги и Лита от филма за Аспарухов (снимки)

09.07.2023 18:10 Найден Тодоров
Величка Маркова на 80-ия си рожден ден - до нея е актрисата Александра Свиленова, която играе Лита, вляво е Павел Иванов, който е в ролята на Георги Аспарухов, а вдясно е Емил Бонев - сценарист и автор на идеята на филма "Гунди - легенда за любовта". СНИМКИ: "МЕЖДИННА СТАНЦИЯ"
Александра Свиленова (която играе Лита), Павел Иванов (който играе Георги Аспарухов" и Величка Маркова в дома на Лига на 80-ия й рожден.
Павел Иванов, Александра Свиленова, Величка Маркова и Емил Бонев
Павел Иванов, Александра Свиленова и сценаристът и автор на идеята за филма за Гунди Емил Бонев.
Другата голяма изненада за 80-ия рожден ден на Лита - букет и специално послание от сина й Андрей Аспарухов, който живее в САЩ.

Актьорите Павел Иванов и Александра Свиленова и сценаристът Емил Бонев изненадаха Величка Маркова за рождения й ден

Да отпразнуваш 80-ата си годишнина със своето младо "аз" и с образа на вечната си любов - това изживяване получи като незабравим подарък Величка Маркова-Аспарухова, съпругата на безсмъртния Георги Аспарухов.

Навръх своя празник 9 юли Лита Маркова получи страхотна изненада - за да я поздравят лично в дома й дойдоха актьорите, които влизат в ролите на Георги Аспарухов и на самата нея в игралния филм "Гунди - легенда за любовта". Павел Иванов, който играе легендарния Аспарухов, и Александра Свиленова, която пресъздава образа на вдъхновението на Гунди - Лита, сътвориха изненадата заедно със сценариста и автор на идеята за игралния филм - Емил Бонев. Драматургът и режисьор пише сценария с единствения възможен “съотборник” на нивото на Гунди за “този мач” - самата Величка Маркова. Лита не е просто специален консултант, тя е повече от съавтор. А целият екип я приема за истински носител на вдъхновението на Георги Аспарухов, но семейството Аспарухови и на легендата за любовта. Затова почувствали, че трябва да направят нещо специално за 80-ия рожден ден на Величка.

Младите актьори Павел Иванов и Александра Свиленова подариха писмо от двамата за рожденичката, а Емил Бонев поднесе подаръци и цветя от него и целия екип. Лита не скри вълнението си.

На достолепна възраст, тя не спира да впечатлява с енергия и дух. Голямо щастие за нея в момента е именно игралният филм за любовта им с Гунди, заради желанието й, свързано с нейния Георги: "Той заслужава да бъде помнен. И чрез този филм ще бъде - такъв, какъвто наистина е. Не искам да го помнят като паметник, като снимка, а като жив човек."

Великият Георги Аспарухов, останал завинаги на 28, също щеше да навърши 80 тази година - на 4 май. Именно с 80-ата годишнина от рождението му, символно, започнаха и снимките на "Гунди - легенда за любовта". На 80-ия рожден ден на Лита актьорите, играещи нея и Георги, и авторът на идеята за филма, показаха с уважението си, че примерът и любовта на Аспарухови са заразяващи.

Снимките на легендата за любовта продължават и в момента. Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов. Режисьор на лентата е Димитър Димитров, сценарист е Емил Бонев, а главен оператор – Борис Славков. Премиерата се очаква в началото но 2024 г.

Други от Възход и падение

Моника Белучи и Венсан Касел пак са заедно – в римска изложба

Снимки на култовия моден фотограф Винсент Питерс, обезсмъртил с камерата си най-красивите звезди от киното и шоубизнеса, са наредени в изложба в Рим от 16 май

Защо Вежди Рашидов е без костюм на бала?

"Аз нямах пари и не можех да си купя костюм. Тогава реших да не ходя на абитуриентския си бал." Така Вежди Рашидов си спомня далечната 1978 г., когато завършва гимназия

След много труден период Меги Димчева от “Търси се” по нов път – събра йогата с любими български песни

Тв водещата създаде спектакъла преживяване "Чудесата в нас", синът ѝ Константин също ще участва в него Новият ми проект “Чудесата в нас” е път. Път, по който вървя от няколко години

Милиардер пуска по вода "Титаник 2" - било по-забавно от това да си брои парите

Австралиецът Клайв Палмър обещава и достъпни билети за репликата на легендарния кораб - първото му плаване може да е през юни 2027 г. Съдбата на най-известния кораб в историята повече от век вълнува

Валерий Пощаров: Фотографията е тишина. Чиста колкото зрителя

Фотографията е само претекст да протегна ръка към света, казва Пощаров, който спечели първо място в Световните фотографски награди на Sony България беше моят Монмартър

>