Тийнейджърска пънк група от Украйна свири на фестивала Гластънбъри

25.06.2023 19:55
Снимка: Пиксабей

Момичетата от украинската тийнейджърска пънк рок група "Сикстърс", казаха, че е "супер невероятно" да свирят на фестивала Гластънбъри, предаде ДПА /Пи Ей мидия.

Петчленната банда е съставена от девойки на възраст от 13 до 18 години.

"Беше просто невероятно. Публиката беше прекрасна. Сцената беше прекрасна. Всеки човек, който работи тук прави всичко, което може, за да помогне на представянето на артистите. Супер, супер невероятно", каза барабанистката Катерина пред информационната агенция Пи Ей след концерта.

Тя заяви, че изява на форума като Гластънбъри "означава много за нас, емоциите са просто невероятни".

Групата е създадена през 2018 г. в малко градче в Киевска област в Украйна. Има издадени два албума на украински език, както и един англоезичен, предаде БТА.

Катерина определя музиката на "Сикстърс" като "енергична". "Можеш да танцуваш на нея и да се забавляваш, но имаме и няколко тъжни песни", допълва тя.

Групата изнася концерти в родната Украйна, но след като Русия нахлува там през февруари 2022 г., момичетата бягат и се преместват в Есен, Германия. И в момента живеят и творят там.

Менторът на групата и представител на организацията "Кидс рок фор кидс" ( "Kids Rock for Kids") Гари Форчън е на мнение, че бандата прави "музика отвъд годините си".

Според него изявата на Гластънбъри ще бъде "началото на много повече внимание" за "Сикстърс". "Ние просто търсим възможности, за да им помогнем по пътя", казва той.

Форчън разказа, че за първи път се е свързал с организаторите на форума, за да се опита да резервира участие на "Сикстърс" само около осем седмици преди началото на фестивала и постигнал успех.

Съобщихме новината на момичетата в студиото в Германия и "те изпаднаха в екстаз", спомня си той, цитиран от Ройтерс.

Други от Възход и падение

Весела Лечева на 60: Извън сините очи и точния мерник. 6 неизвестни истории

В понеделник Весела Лечева става на 60, които съвсем не личат. През 1980 г. аз също започнах да тренирам спортна стрелба - пушка, като нея. Тогава вървеше един шведски криминален сериал по "Студио Х"

На 20 май рожден ден имат

Мария Габриел, вицепрезидент на Европейската народна партия, бивш вицепремиер и министър на външните работи, бивш еврокомисар  Весела Лечева, двукратен олимпийски медалист

Мария Габриел има и друго име: достойно и видимо поведение на жените в политиката

Тя не успя да стане министър-председател, но начинът, по който влезе и излезе от изпълнителната власт, е повече от поучителен за мъжете. Вероятно бившият ни еврокомисар ще получи шанс да завърши един

Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!

Изпратете в "24 часа" снимки от най-прекрасната нощ: ваши, на мама, татко, баба или дядо, разкажете с малко думи личната си история и тя ще стане част от националната Извадете незабравимите снимки от

Моника Белучи и Венсан Касел пак са заедно – в римска изложба

Снимки на култовия моден фотограф Винсент Питерс, обезсмъртил с камерата си най-красивите звезди от киното и шоубизнеса, са наредени в изложба в Рим от 16 май

>