Кръщават базата на “Ботев” в “Коматево” на легендата Никола Щерев-Старика

22.06.2023 21:42 Никола Михайлов
Базата на "Ботев" (Пд) в "Коматево". Снимка: Botev Plovdiv

Тази година се навършиха 120 години от рождението на великия футболист

Предложение спортния комплекс в кв. “Коматево”, който се ползва като база от “Ботев” (Пд), да носи името на легендарния футболист Никола Щерев-Старика е направил зам.-кметът на Пловдив Пламен Райчев. То ще бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент. Инициативата е на фондация "Жълто и черно", в която членува и семейството на Щерев.

Към момента съоръжението се казва “Футболен комплекс Ботев 1912”. То е собственост на община Пловдив, но с договор от 19 март 2012 г. е предоставено на концесия на “жълто-черните” за 35 години. Базата беше и основния стадион на пловдивския клуб от 2014-а до завършването на Колежа през април т.г.

Пламен Райчев предлага името да бъде променено, след като в общината е пристигнало заявление от “Ботев” (Пд) с искане за преименуване. В него от управата на “канарчетата” посочват, че на 13 март са се навършили 120 г. от рождението на Старика. Великият футболист е изиграл над 100 официални мача с жълто-черната фланелка, бил е треньор на отбора, а през 1924 г. е бил част от българската делегация на олимпийските игри в Париж.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>