Сладкиш с череши

19.06.2023 20:32

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви любим сезонен сладкиш с череши, черен и розов шоколад. Ореховото брашно и кокосовото масло се допълват чудесно и придават несравним аромат”, пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

200 г череши, 6 яйца, 100 г бяло брашно, 60 г капки розов шоколад, 50 г орехово брашно, 50 г кокосова захар, 50 г кокосово масло, 1 ч. л. бакпулвер, олио за намазване на формата, кокосови стърготини за поръсване. За глазурата: 80 г черен шоколад, 1/2 суп. лъж. кокосово масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистваме черешите от дръжките и костилките и ги нарязваме на четири. Разделяме белтъците и жълтъците. Добавяме в тях по 25 г от кокосовата захар, разбиваме ги и ги смесваме.

Добавяме разтопеното кокосово масло и разбъркваме със силиконова бъркалка. Постепенно прибавяме двата вида брашно, пресети заедно с бакпулвера. Добавяме нарязаните череши и капките розов шоколад и отново разбъркваме.

Поставяме хартия за печене на дъното на квадратна форма с падащо дъно с размери 20 х 20 см, леко намазнена с олио. Изсипваме вътре сместа и я заглаждаме. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Изпечения сладкиш оставяме да изстине върху решетка.

Разтопяваме на водна баня черния шоколад с кокосовото масло. С тази смес поливаме сладкиша и оставяме в хладилник, за да стегне глазурата. Нарязваме на квадрати и поръсваме с кокосови стърготини.

Други от Хоби

Плочи от дървесни частици ПДЧ (PB) и ПДЧ (МДФ/MDF): Изчерпателно ръководство за разликите и предимствата

Дървените материали се използват широко в строителството и производствените индустрии поради тяхната гъвкавост, достъпност и естетически привлекателен вид

Рецептата на Ути Бъчваров за агнешки бут с песто

Тази година имаме 2 в 1 празници като при изборите, но за разлика от тях, на които никой няма да отиде, хиляди щастливи българи ще се видят с роднините и приятелите си на Великден и Гергьовден

Иван Звездев: Паспортът на вкусното месо - пресен стрък лук, чесън и зелена салата

Бих наблегнал на правилото за подправяне на салата, защото паспортът на агнешкото е пресният стрък лук, чесън и зелена салата, казва Иван Звездев. Последователността е следната: първо се посолява

Топ 5 страни, които консумират най-много кафе

Може би за никого не е учудващ фактът, че кафените напитки са на второ място по консумация в света след чая. Близо 85% от възрастните им се наслаждават ежедневно заради ободряващия и стимулиращ ефект

5 тенденции за луксозните бижута през 2024

Луксозните бижута са символ на елегантност, изтънченост и статус от векове. Днес това също важи, но не само за кралските особи. Бижутата са достъпни за всеки

>