На хълма Бунарджика в Пловдив: 7 концерта на 6 сцени и над 50 артисти

19.06.2023 13:59 24 часа Пловдив онлайн
Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов ще представят "Световното кино в музика" в третото издание "Пътят към върха".

Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония ще са гвоздеят в третото издание на "Пътят към върха", което се провежда на хълма Бунарджика тази събота. Началото на първите събития е от 16 часа, а кулминацията е в 21. Седем концерта на 6 сцени и над 50 участници ще се включат в тазгодишното издание.

Ето и програмата.

Сцена 1 – Акведукт

Концерт „Деца в оркестъра“

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00 ще можете да чуете произведения от Моцарт, Вебер, Вивалди, Лерой Андерсън и Петко Стайнов. Солисти са децата Боян Славов- ударни инструменти, Петра Терзийска – цигулка и Алтънай Асенов- ударни инструменти, както и специалният гост Боян Иванов – кларинет, който ще пристигне от Лондон за концерта. Диригент е Константин Добройков.

Сцена 2 – алеята пред Летния театър

Галерия ЕТЕРНА представя Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

Начало 16.00

Концерти „Джаз за деца“

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

„Джаз за деца” са образователно-развлекателни концерти за малки и големи, които дават възможност на публиката да участва активно в изпълненията на джаз пиеси, популярни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на класически пиеси.

Венцислав Благоев - тромпет и водещ

Станислав Арабаджиев - пиано

Димитър Благоев - китара

Михаил Иванов - контрабас

Невена Григорова - барабани, вокал

деца – перкусии и песни

Сцена 3 – Фитнес площадката

Концерт „Картини от Пиацола“

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

„Картини от Пиацола“ ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола.
Този музикален проект е представен от солистите:

Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян - вокал

Сцена 4  – JAZZ

Концерт DIXIELAND OL' STARS JAZZTET

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

От 35 години музикантите са в основата на много успешни формации за стар джаз - Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и др. Репертоарът им включва стотици пиеси и песни в стил рагтайм, диксиленд и суинг. В програмата – джаз теми интерпретирани в характерния импровизационен стил на формата . Освен, че са прекрасни инструменталисти, повечето от тях обичат и да пеят, особено заедно с публиката.

Невилиян Гемижев - кларинет

Павлин Павлов - тромбон

Александър Куманов - банджо

Проф. Владимир Радулов - пиано

Димитър Узунов - туба

Стефан Кожухаров - барабани

Венцислав Благоев - корнет и лидер

Сцена 5 - На завоя по пътя към върха

Концерт „Магдалена Петрович от България търси талант“

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в различни музикални фестивали - "Rutesheim Cello Academy" през 2016 г. работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала "Пабло Касалс" – Франция в класа на Никлас Шмид.

Нейното музикално образование започва в НМУ „Любомир Пипков“ – София, след което продължава в една от водещите музикални консерватории в Лондон - “Guildhall school of Music and Drama" в класа на професор Стефан Попов. Учи една година в Кралската консерватория в Хага - Холандия с Лариса Хроневелд . През 2018 завършва НМА „Панчо Владигеров” в класа на професор Анатоли Кръстев.

Посещава майсторски класове в Европа на водещи в областта , като Франц Бартоломей (Виенска филхармония), Венцеслав Николов, Владимир Перлин, Harro Ruisenaars, Марио Брунело, Диляна Момчилова. Магдалена също работи и с Мишел Щраус (Парижка консерватория), Андрю Шулман, Александър Сомов и Ринат Ибрагимов.

Сцена 6 - на върха

Мартин Денев DJ set

Начало - 19.30

Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално училище в Пловдив с пиано, след това консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а след това латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. Дотук Мартин е издал 14 албума на лейбъли в Англия, Германия, Индонезия, Австралия, Китай и Америка, като много от композициите се изкачват до челни позиции в най-реномираните световни класации за съвременна електронна музика. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

Концерт „Световното кино в музика“

Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония представят

Начало – 21.00 . Край на програмата в 22.30 ч.
На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.

Други от Култура

Поет от Пловдив с наградата от конкурса за поезия "Дамян Дамянов"

Наградата „Дамян Дамянов" за 2024 г. от десетия национален конкурс за поезия на името на поета в родния му град Сливен получава Кръстьо Раленков от Пловдив

Милена Велчева показа в сърцето на Пловдив православните покровители на Европа (Снимки)

Картините ми не са композиции от цветове и абстракции, стремя се да излъчват красота, която доближава до божественото, казва художничката Съпругът й - големият поет и писател Иля Велчев

Смразяващите “Съседи” от България в топ 10 на проектите, които трябва да се видят във Венеция

В 218 дни - до 24 ноември, творците интерпретират темата "Чужденци навсякъде" Най-голямото откритие беше малък павилион на брега срещу Джудека, където артисти и историци са намерили начин да направят

Пловдивският "Одисей" зашемети Будапеща, някои плакаха (снимки, видео)

С 11–минутни нестихващи аплодисменти публиката в Будапеща възнагради актьорите на Драматичен театър – Пловдив за представлението "Одисей", с което беше открито единадесетото издание на международния

Стихосбирка на Георги Господинов с номинация за френска награда за преводна поезия

Стихосбирка на Георги Господинов е номинирана за френската награда "Маларме" за преводна поезия, съобщи той в публикация в профила си във Фейсбук. "Много се радвам, че стихосбирката "Там

>