Илиян Филипов: До 20 дни ще изпълним предписанията на УЕФА за Колежа, ограждаме ВИП зоната

15.06.2023 10:52 24 часа Пловдив онлайн
Илиян Филипов на стадион "Христо Ботев". Снимка: Архив

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще получи четвърта категория в най-скоро време

До 20 дни ще изпълним предписанията, които ни дадоха представителите на УЕФА, за да получи стадион "Христо Ботев" в Пловдив четвърта категория. Това заяви строителят на спортното съоръжение Илиян Филипов. Той добави, че според новите изисквания журналистическите места на Колежа ще бъдат увеличени от 26 на 50. Предстои  обособяването на  специална зона за интервюта с футболисти и треньори, ще бъде оборудвана и още една зала за брифинги. Започва и ограждането на ВИП зоната със стъклен парапет, както и поставянето на седалки в сектора за гости.

От ръководството на "Ботев" (Пд) се ангажираха в рамките на няколко дни да бъдат увеличени седящите места зад резервните скамейки на отборите.

Специалистите от УЕФА, които огледаха стадиона във вторник и сряда се запознаха и с крайния проект, който включва покриването на Южната и Северната трибуни и монтиране на осветление на тях. Те са останали впечатлени от модерното съоръжение. Не смятат да идват на нов оглед, а ще им бъде изпратен снимков материал как са изпълнени предписанията им. 

"Напълно е реално стадион "Христо Ботев" да получи в най-скоро време четвърта категория и на него от есента ще може да се играят международния мачове на клубно и национално ниво", завърши Илиян Филипов.

Други от Футбол

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

>