Жалбата срещу депутата Даниел Александров за блудство е подадена на 7 май, на 10-и е изтеглена

07.06.2023 15:13
Даниел Александров от ГЕРБ Снимка: Архив

На 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу депутата от ГЕРБ Даниел Александров за блудство с непълнолетно дете. Оплакването е от родителите на момичето, съобщиха информирани източници. Според тях 3 дни по-късно жалбата е оттеглена.

В Дупница, където е роден депутатът, се говори, че съпругата му е подала заявление за развод.

В сряда Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А. (Даниел Александров), депутат в 49-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г. в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Д. А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета.

С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

Други от От страната и света

Русия: ЕС държи 100 000 тона руски торове на няколко пристанища

Русия обвини Европейския съюз, че незаконно държи около 100 000 тона руски торове на различни европейски пристанища, предаде Ройтерс. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви

Битки между римляни и готи на античен фест в древния град Никополис ад Иструм

На 25 май т. г. Археологически резерват „Никополис ад Иструм" до с. Никюп, община Велико Търново ще е домакин на седмото издание на Античен фестивал "Нике - играта и победата"

ЦИК тегли жребия за номерата в бюлетините на изборите - вижте ги (На живо)

Централната избирателна комисия тегли жребия за номерата за бюлетините за изборите 2 в 1 на 9 юни. Първо се теглят номерата за европейските избори. Партиите и коалициите

НАП установи нарушение в детски център в Пловдив

Националната агенция за приходите установи нарушение в детски център в Пловдив. При проверката в обекта, фискалните инспектори са констатирали случай, при който не е издадена касова бележка при

БМВ се вряза в мантинелата на АМ "Тракия", вали дъжд - хлъзгаво е

Лек автомобил БМВ е катастрофирал на магистрала "Тракия", на 25 км преди София, видя "24 часа". От мократа настилка колата е поднесла и от най-дясно е преминала в мантинелата

>