Младежкият център в Пловдив започва благотворителна кампания за Димислава от Хисаря

06.06.2023 14:49 24 часа Пловдив онлайн
Димислава Николова Снимка: Фейсбук

Кампания по набиране на средства за лечението на 21-годишната Димислава Николова от Хисаря започва Младежки център Пловдив. Момичето, учи в ПУ "Паисий Хилендарски", страда от Сарком на Юинг - злокачествен рак на костта. 

"Заболяването е изключително рядко и специалисти в тази област няма много, потърсих помощ в чужбина. В Турция ми предложиха надеждно лечение, като запазят костта ми, но сумата за операцията е непосилна за мен и семейството ми", споделя Димислава.

В родния си град тя е организатор на редица дарителски и социално ангажирани кампании. Част е от общинския младежки клуб "Иноватор" и участва в инициативи на местнатата комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От повече от 7 години е и активен участник и доброволец в дейностите на младежкия център.

В следващите седмици предстоят няколко благотворителни събития за набиране на средства за лечението на Димислава. Ще бъде поставена и кутия за дарения.

Всеки, който има желание и възможност, може да преведе избрана сума по дарителската сметка на името на нейната майка Даниела Ганчева Николова:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Други от От Пловдив

Опашки за светена вода и агнешки курбан се вият в белащенския манастир "Св. Георги" (Снимки)

Игуменката и домакинката се молят светецът да им даде сили да издържат на напъна Потокът от богомолци в манастира "Свети Георги" край пловдивското село Белащица непрекъснато расте

Курбан за здраве раздаде кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев (Снимки)

Курбан за здраве и благоденствие раздаде кметът на район „Южен" Атанас Кунчев. Стотици миряни получиха от осветеното ястие пред храм „Света Троица".  Както традицията повелява

Станислав Балабанов лично регистрира листата на ИТН за Пловдив

Водачът на листата на "Има такъв народ" за 16 МИР - Пловдив- град за предстоящия на 9 юни извънреден парламентарен вот Станислав Балабанов лично я регистрира днес в Районната избирателна комисия за

8-милионният българин влезе в листата на "Солидарна България" в Пловдив (Снимки)

Ваня Григорова ще бъде водач, а синдикален лидер - подгласник 8-милионният българин Емил Хаджиев ще бъде шести в  листата на "Солидарна България" (ПП „Изправи се България"

Пловдивчанка осъди съседи, решили да изгонят наемателя й в нарушение на закона

Събранието на етажната собственост било проведено, без да е налице изискуемият от закона кворум Пловдивчанка спечели дело срещу съседите си, след като те взели решение да изгонят наемателя й от

>