Вижте бляскавата сватба на принц Хюсеин и саудитската принцеса Раджуа ал Саиф (Снимки)

02.06.2023 17:38
Принц Хюсеин и саудитската принцеса Раджуа ал Саиф
Много кралски особи посетиха събитието
Много кралски особи уважиха събитието
Принц Уилям и съпругата му Кейт.
Много кралски особи посетиха събитието
Принцесата на Йордания Хала на кралската сватба
Първата дама на САЩ Джил Байдън и нейната дъщеря Ашли Байдън на кралската сватба
Йорданци приветстват двойката
Йорданското кралско семейство
Дизайнът и декорът на приема бяха в традиционен йордански стил
Принц Уилям и съпругата му Кейт.
По-късно двойката се отправи към двореца Ал Хусейния за тържествения сватбен прием с Range Rover кабрио, създанен специално за посещението на покойната Елизабет II в Йордания през 1984 г.
Младоженците режат сватбената рокля
Кралица Рания
Кралица Рания и крал Абдула II
Младоженците обиколиха главните улица от града, където хиляди граждани ги очакваха, за да ги поздравят.
Младоженците се врекоха във вечна вярност, разменяйки си пръстени и целувки, като не спираха да показват колко са влюбени.

На тържеството присъстваха кралски особи от цял свят

Престолонаследникът на Йордания принц Хюсеин вече е официално оженен. 28-годишният принц каза „да“ на годеницата си Раджуа Ал Саиф на грандиозна кралска сватба в столицата Аман вчера. Тя е първата от общо две в кралския двор за тази година и се превърна в истинско празненство за цялата страна. Събитието протече по строг протокол, като първо се състоя ислямската брачна церемония в двореца Захран, където през 1993 г. са се венчали и родителите на принца - кралица Рания и крал Абдула II. Тя беше ръководена от имама на кралския хашемитски двор д-р Ахмед Ал Халайле, съобщават западни издания. 

Тържеството започна с пристигането на краля и кралицата, докато музикалният оркестър на йорданските въоръжени сили свиреше. След това принц Хюсеин посрещна родителите си в церемониалната беседка в градината на двореца. Младоженецът беше облечен с официална военна униформа, вдъхновена от сватбеното облекло на баща му. Той носеше сабя със златна дръжка, аксесоар, който по-късно послужи за разрязването на празничната торта. 

Булката пристигна в двореца заедно с двете сестри и по-малкия брат на Хюсеин - принцеса Иман, принцеса Салма и принц Хашем. Те бяха докарани в уникален Rolls-Royce Phantom от 1968 г., направен по поръчка за покойната прабаба на принца. Принцесите помагаха на 29-годишната Раджуа с воала, а 18-годишният Хашем имаше честта да я придружи до венчилото. Красивата булка заложи на класическа елегантна рокля с дълги ръкави, която е дело на ливанския дизайнер Ели Сааб. Тоалетът се отличаваше с асиметрично деколте и нежни цветя по долната част. Визията на Раджуа бе допълнена от дълъг воал, шлейф на талията, равни бели обувки и блестящи тиара и обеци. Ослепителна беше и майката на младоженеца – кралица Рания контрастираше на снаха си, облечена в дълга черна рокля на Диор с бродерия и дантела на гърба. 

Младоженците се врекоха във вечна вярност, разменяйки си пръстени и целувки, като не спираха да показват колко са влюбени. След обетите няколко жени изпълниха традиционен радостен звук, който се използва за изразяване на щастие на йордански и арабски тържества. По-късно двойката се отправи към двореца Ал Хусейния за тържествения сватбен прием с Range Rover кабрио, създанен специално за посещението на покойната Елизабет II в Йордания през 1984 г. По този начин младоженците отдадоха почит към най-дълго управлявалия британски монарх. Те обиколиха главните улица от града, където хиляди граждани ги очакваха, за да ги поздравят. Бяха придружени от церемониален червен кортеж, състоящ се от 8 коли и 11 мотоциклета и маршируващ оркестър. 

Дизайнът и декорът на приема бяха в традиционен йордански стил. Пет големи сватбени арки, вдъхновени от архитектурата на двореца, аранжирани със сезонни цветя, красяха тържественото място. Там присъстваха над 1700 гости, като домакини са били крал Абдула и кралица Рания, както и семейството на булката. Забавлението е продължило до сутринта с много традиционни песни, местни танци и оркестри. На тържеството бяха поканени кралски особи, аристократи, политици и бизнесмени от цял свят, сред които принц Уилям и съпругата му Кейт, както и представители на кралските семейства на Япония, Малайзия, Дания, Нидерландия, Швеция и други. 

Други от Новина в снимка

Кметът на Раковски и съпругата му превзеха 6-хилядник в Хималаите, помахаха на Еверест (Снимки)

Мисия Непал е 100 процента изпълнена, казва Гуджеров По пътя срещнали и Силвия Аздреева Кметът на Раковски Павел Гуджеров и съпругата му Анелия вече имат покорен 6-хилядник

Гледките на 4-те сезона: Созопол

Красив кадър от Созопол ни изпраща Надежда Миленкова. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият...

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият Георги Аспарухов-Гунди. 🤔Неразрешена остана фотозагадката на "24 часа" от вчера. Въпросът беше коя е тази обожавана легенда

Гледките на 4-те сезона: Ботаническа градина в Балчик

Вера Младенова изпраща снимка от Ботаническа градина в Балчик. "Къдравите лалета ме впечатлиха много", ни пише тя. Кадърът е част от "Гледките на четирите сезона" – читателския фотоконкурс на в

Гледките на 4-те сезона: Южният парк в София

Мая Маринова изпраща красив кадър от Южния парк в София. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

>