Боят в парламента като репетиция. С погром на НС плаши “Възраждане”, ако стане правителство (Обзор, снимки)

01.06.2023 22:01 Павлета Давидова
Депутатите от ПП-ДБ и “Възраждане” се сбиха. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Явор Божанков
Манол Пейков показва раздраната си буза

“Продължаваме промяната” и “Възраждане” отново заформиха мелето, което лидерката на БСП Корнелия Нинова определи като бой на “джендъри и фашисти”.

Преди година Искрен Митов и Костадин Костадинов се хванаха за вратовръзките. Този път Явор Божанков и Цончо Ганев си размениха не само обиди от трибуната, но и по една сочна храчка, а колегите им се посбутаха доста.

Веднага след боя Костадинов заплаши с преврат, ако бъде избрано правителство от ПП-ДБ и ГЕРБ с втория мандат.

Ако тези предатели си мислят, че ще направят правителство, с което да окупират държавата и да извършат държавен преврат,

ние ще организираме контрапреврат, заяви той

И даде да се разбере, че сцените вчера са били само репетиция - нямало повече да допуснат от трибуната на НС да говорят Божанков и Манол Пейков, ще ги свалят оттам по същия начин.

Кирил Петков видя атака срещу парламентарната република. Прокуратурата и ДАНС няма ли да се самосезират зарази заплахите с насилие, попита по-късно рапърът и депутат от ПП Христо Петров.

Боят стана още в началото на пленарното заседание, а квесторите дълго не успяваха да разтърват депутатите, скупчили се около трибуната. Накрая шефът на НС Росен Желязков се принуди да разпусне заседанието.

Поводът бе, че в отговор на декларация на “Възраждане” Божанков вметна: Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение. Така напомни за пост на Костадинов във фейсбук от 30 април, че имало трио “Мека китка” между Божанков, Манол Пейков и Искрен Митев. С което пък Костадинов опита да си върне на Пейков, нарекъл го “късопишков” - човек, който пише с къси букви.

Щом вчера Божанков изрече думите си за меките китки, депутатите от “Възраждане” се втурнаха да го свалят от трибуната, а тези на ПП-ДБ - да го бранят.

В блъсканицата Веселин Вешев взе да размахва счупените си очила и обвини Манол Пейков, че му ги е свалил, стиснал и потрошил. Пейков пък от своя страна се оплака, че е дран по бузата.

Депутатът Вешев бил шампион по силов трибой, обяви лидерът на “Възраждане”. Нали се сещате какво може да си позволи? Ако бяхме си позволили, някои хора нямаше да могат да си развяват рошавите гриви сега. Не сме в детската градина, за да се ритаме, заяви той.

Докато Костадинов говореше, Пейков опита да го заглуши, подвиквайки зад журналистите.

ПП и “Възраждане” са “две сектантски организации, чиито представители в парламента са дрогирани от представата за собственото си величие и непогрешимост”, коментира лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Това ще се случва с всеки, който има различно мнение от тяхното и им казва истината.

И то е само началото,

написа после във фейсбук Ицо Хазарта.

Преди година и половина аз нарекох тези хора с истинското им име. Ако някой смята, че насилието и концлагерите са в миналото, ще осъзнае реалността по най-трудния начин. От всеки един от нас зависи дали България ще бъде нормална европейска държава, или ще се превърне в това, към което тези хора ни бутат, призова Петров.

Той коментира и че риториката на “Възраждане” и президента по отношение на ПП удивително съвпада.

Други от От страната и света

Главчев възложи на ДАНС и прокуратурата проверка на казуса „Мама и Аз"

Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата по казуса с болницата „Мама и Аз" за предприемане на действия по компетентност

Бурен протест срещу промяната на движението затвори центъра на София (Видео, снимки)

Десетки столичани се събраха в центъра на София, за да протестират срещу въвеждането на двупосочно движение по "Фритьоф Нансен" и паркоместата по улицата намаляват. По бул

Ремонт променя организацията за движение в участък от Дунав мост при Русе

Организацията на движение в 20-метров участък от Дунав мост при Русе ще бъде променена утре за извършването на аварийни ремонтни дейности на съоръжението

Ива Иванова става директор на държавен фонд "Земеделие"

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е избрал днес Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция, съобщи Министерството на земеделието

Доц. Милен Любенов: Управлението ще се гради около ГЕРБ

Управлението ще се гради около ГЕРБ. Те превъртяха играта, започват на чисто. Преди три години бяха в тотална изолация, но поради определени стъпки от последните 9 месеца те успяха да утвърдят

>