Принцът на Йордания каза "Да" на саудитска принцеса (Снимки)

01.06.2023 17:44 Михаела Иванова
Принц Хюсеин и Раджуа Халед Ал Саиф на сватбата им
Принц Хюсеин и Раджуа Халед Ал Саиф на сватбата им
Принц Хюсеин и Раджуа Халед Ал Саиф на сватбата им
Сватбена треска е обхванала цяла Йордания
Принц Уилям заедно с жена си Кейт и кралското семейство на Йордания.

Блестящата сватба е в двореца Захран в столицата Аман този следобед

Сватбена треска е обхванала цяла Йордания - престолонаследникът на трона принц Хюсеин ще сключи брак днес с годеницата си Раджуа Халед Ал Саиф. Щастливата двойка ще си каже заветното "да"  в двореца Захран в Аман пред 140 гости, сред които са принц Уилям и съпругата му Кейт. След церемонията йорданското кралско семейство ще проведе пищен прием в двореца Ал Хусейния, на който ще присъстват повече от 1700 души.

Въпреки че красавицата става снаха на едно от най-известните кралски семейства в света, тя е израснала предимно встрани от светлината на прожекторите. От детството ѝ в Саудитска Арабия до студентските ѝ дни в Лос Анджелис, западни издания разкриват как Раджуа се е запознала с принца на мечтите си и защо кралица Рания вижда в архитектката перфектната жена за сина си.

Родена през април 1994 г., Раджуа е най-малкато дете в богатото семейството на Халид Саид и съпругата му Аза. Има двама братя Файсал и Найеф, както и сестра на име Дана, които също ще присъстват на днешната церемония.

Баща ѝ Халид учи строително инженерство в Ню Йорк, след което основава една от най-влиятелните строителни компании в Саудитска Арабия. Майка й пък произхожда от семейството Ал-Судаири и е първа братовчедка на саудитския крал Салман, така че родът й е близък с управляващата династия.

Бъдещата кралица на Йордания получава образованието си в Саудитска Арабия, след което се премества в САЩ, за да учи архитектура. Освен майчиния си арабски език, тя владее свободно английски и френски.

По време на бакалавърската си степен Раджуа често лети до Дубай, за да проучи устойчивото развитие на града. Тя разказва: „Това, което направи тези пътувания толкова запомнящи се за мен, беше сблъскат с арабската култура и архитектура. Дубай е много интригуващ, тъй като има съвременно благоустройство и същевременно се опитва да запази традиционната си историческа красота.

След дипломирането си следва визуални комуникации в Института за моден дизайн и търговия в Лос Анджелис, където са учили риалити звездата Лорън Конрад и модната дизайнерка Моник Люлие. Работи във фирма в Лос Анджелис, а от миналата година е част от дизайнерско студио в Рияд.

Наред със страстта си към конната езда, Раджуа има и творчески заложби - твърди се, че в свободното си време обича да рисува и да създава произведения на изкуството. Въпреки известността на престолонаследника Хюсеин, двойката до голяма степен държи връзката си извън публичното око.

28-годишният престолонаследник Хюсеин обяви годежа си с 29-годишната Раджуа през август миналата година – след като принцът й предложи брак в нейния дом в Рияд.

Тогава Хюсеин потвърди, че семействата им са присъствали на специалния момент. За случая бъдещият крал на Йордания избрал годежен пръстен със забележителен диамант в крушовидна форма.

По-рано тази година престолонаследникът Хюсеин разкри, че двамата са били запознати от приятел, който също е посещавал ексклузивната Кралска академия в Йордания. „Запознах се с Раджуа чрез стар приятел от училище. Смятам, че съм късметлия, защото не всеки ден се срещаш с такъв човек като нея“, споделя влюбеният до уши принц. Щастливата новина дойде само няколко седмици след като беше обявен годежът на по-малката му сестра принцеса Иман с венецуелския финансист Джамил Термиотис.

Освен това е ясно, че красивата Раджуа е получила одобрението на свекърва си кралица Рания. След годежа тя качи пост в инстаграм, който гласеше: „Не мислех, че е възможно да изпитам толкова много радост в сърцето си! Поздравления за моя най-голям син Хюсеин и неговата скъпоценна избраница!“

По-рано този месец съпругата на Абдула II организира пред сватбено парти с къна за снаха си, на което двете жени бяха забелязани да се разхождат хванати з ръка. За случая Раджуа носеше зашеметяваща бяла рокля със златни украшения и блестяща украса за глава. Кралицата я нарече „най-сладката и красива бъдеща булка“, като добави, че тя е толкова ценна за нея, колкото са и дъщерите й Иман и Салма.

„Никога няма да забравя колко щастливи бяхме с крал Абдула II, когато синът ни каза, че иска да се ожени точно за нея. Тя е перфектният отговор на всичките ми молитви за него“, добавя кралицата, като пожела на двойката благословено и щастливо бъдеще, уверявайки, че винаги ще се грижи за снаха си по най-добрия начин.

Тържествата по случай сватбата започнаха още снощи в Йордания – там крал Абдула II направи празнична вечеря за над 4000 йорданци, на които беше поднесено традиционното национално ястие мансаф - агнешко месо, приготвено в сос от ферментирало сушено кисело мляко. Днешният прием след церемонията на младата двойка ще включва разнообразни изпълнения на националния оркестър, местни и регионални певци, хорови групи, йордански оркестри, както и състави за народни танци.

Други от Новина в снимка

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият...

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият Георги Аспарухов-Гунди. 🤔Неразрешена остана фотозагадката на "24 часа" от вчера. Въпросът беше коя е тази обожавана легенда

Гледките на 4-те сезона: Ботаническа градина в Балчик

Вера Младенова изпраща снимка от Ботаническа градина в Балчик. "Къдравите лалета ме впечатлиха много", ни пише тя. Кадърът е част от "Гледките на четирите сезона" – читателския фотоконкурс на в

Гледките на 4-те сезона: Южният парк в София

Мая Маринова изпраща красив кадър от Южния парк в София. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Коя е тази обожавана легенда, казвала: "Учи се от малки и големи!"?

Коя е тази обожавана легенда, казвала: "Учи се от малки и големи!" ❓ ➡️Жокер: Бащата на Колин Фарел е разгромен от него в сблъсък. 📷Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Борис, кучето на кмета на Цалапица, стана световен шампион в Загреб

Ивайло Данаилов, кмет на пловдивското село Цалапица, е на седмото небе, тъй като кучето му Борис стана световен шампион. Първенството се проведе в Загреб и в него участваха 25 000 претенденти от 400

>