Започва ремонт на детската градина в наводненото карловско село Каравелово

31.05.2023 18:22 24 часа Пловдив онлайн
Снимка: община Карлово

На 1 юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт в сградата на детската градина в карловското село Каравелово, пострадала от наводнението на 2 септември 2022 година. За това информираха от общината.

Фирмата-изпълнител, избрана след задължителните процедури по Закона за обществените поръчки, започва работа в същия ден. Ще бъдат извършени ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата.
На първия етаж ще бъдат изградени 10-сантиметрови разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за отделяне на част от входното фоайе и ограничаване на свободния достъп към неизползваемите части от сградата на етажа.
На втория етаж се предвижда изграждане на 12-сантиметрови монажни стени от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за обособяване на четири нови помещения /складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали/.
Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, ще бъдат направени с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени ще бъдат санирани. Подовите настилки ще се обновят в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.
Проектът предвижда подмяна на съществуващите дограми за врати и прозорци с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; помяна на съществуващите вътрешни ВиК и електрическа инсталации с нови; изграждане на пречиствателно съоръжение в двора на детската градина и монтиране на СОТ.
В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца, ще бъде възстановено дворното място, ще се монтират нова детска площадка и ограда.
От следващата учебна година филиалът на ДГ „Гина Кунчева“ трябва да работи за една група деца, като изискванията са техният брой да е минимум 12.

Други от Регион

Социалисти от 14 общини в Пловдивско: Няма да работим на изборите, ако водач е Веска Ненчева

Все още може да се върне часовникът назад, надяват се партийни членове, очаквайки Изпълнителното бюро да коригира листата Ще изляза с позиция след дни, сега няма да говоря

Цвета Караянчева измести Мараджиев от първото място в листата на ГЕРБ за Пловдив-област

Втори е Иван Червенков от Асеновград, четвърти - Младен Шишков от Раковски Бившата шефка на парламента Цвета Караянчева повежда листата на ГЕРБ в Пловдивска област и така тя отново се връща в

Баба и внуче са с изгаряния след взрив на газова бутилка в Хасково

Взрив на газова бутилка е предизвикал пожар в къща в Хасково. В този момент в къщата са били 7-годишно дете и неговата баба, които са с изгаряния. Пострадалите са транспортирани с линейки в болницата

Осъдиха серийна крадла от хипермаркет в Асеновград

Изнасяла от магазина кафе, шоколади, сирене, кашкавал и храни за котки С глоба от 200 лв. се размина 49-годишна жена, извършила 4 кражби от хипермаркет в Асеновград

Камион се заби в колата на кмета на Кричим. Той: Господ ни опази (Снимки)

Камион е връхлетял служебната кола, в която е пътувал кметът на Кричим Атанас Калчев. Инцидентът е станал по-рано днес в района на село Кадиево. "Господ ни опази, колата не става за нищо"

>